Düzce Belediyesi tarafından Millet Kütüphanesi’ne dönüştürülen eski kaymakamlık binasında çalışmalar devam ediyor. 

KAFE KÜTÜPHANE

Çalışmalara ilişkin kurumdan yapılan bilgilendirme şöyle: “Düzce kent merkezine ikinci bir kapsamlı kütüphane yapmak için eski kaymakamlık binasını belediye bünyesine katan Düzce Belediyesi, binanın dönüşümünü sağlıyor. Millet Kütüphanesi binasının kalorifer ve su tesisatları yenilendi. Kitap-kafeyi Düzceliler ile buluşturmak için yoğun bir şekilde çalışan ekipler, binanın içindeki çalışmalara başladı. Doğramaların yapılmasının ardından alçı ve boyası yapılacak. Alt zemin elemanların da döşenmesinin ardından binanın dış cephesi giydirilecek.”

KASIM AKTAŞ ORTAOKULU

Öte yandan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleri sonucu tesis edilen devlet-hayırsever işbirliği ile yapımına başlanan Kasım Aktaş Ortaokulu inşaatının da yeni eğitim-öğretim yılına hazır hale getirilmeye çalışıldığı aktarıldı.

24 dersliğini hayırsever iş insanı Kasım Aktaş’ın yaptığı ve 24 dersliğinin yapımı da Milli Eğitim Bakanlığı, Düzce İl Özel İdaresi, Düzce Belediyesi’nin üstlendiği Kasım Aktaş Ortaokulu’nda hummalı çalışmanın sürdüğü bildirildi. Alt zemin elemanlarının temin edildiği okul inşaatında zeminlere şap dökümü yapılırken ardından da kalebodur döşenmesine geçildiği kaydedildi.