Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün liderliğinde kent merkezinin güzel bir görünüme kavuşturulması için hayata geçirilen Millet Bahçesi ve Kent Estetiği Projesi’nin ardından Cedidiye Meydan Projesi’nde ilk kazma haftaya vuruluyor.

Düzce’nin iki büyük meydanından biri olan ve Cedidiye Camii ve Düzce Belediye Başkanlığı’nın önünde bulunan Cedidiye Meydanı’nda "derme çatma" yapılar yerine modern, daha kullanışlı ve caminin siluetine uygun iş yerlerinin yapılmasını öngören proje ilk kez 29 Ocak 2020’de görücüye çıkmıştı.

İlk kazma 26 Mart’ta vurulacak

Aradan geçen zamanda meydandaki dükkân sahipleriyle tek tek masaya oturan belediye yetkilileri anlaşmaları tamamlarken Vakıflar Genel Müdürlüğü’yle devam eden bürokratik süreç de sona erdirildi. Dükkânların boşaltılmasında da sona gelinirken belediye projenin 26 Mart günü yıkım işlemleriyle başlanacağını duyurdu.

İş merkezi yeniden inşa edilecek

Projeyle eski yapılar kaldırılarak cami siluetine uygun yeni iş yerleri inşa edilecek. Ayrıca Cedidiye Camii’nin 1999 depreminde yıkılan ve şu anda tenekeden olan minareleri de aslına uygun olarak yeniden yapılacak.  Meydan da İstanbul Caddesi’nde uygulanan projeyle uyumlu taşlarla yeniden bezenecek.

Mülk sahipleriyle yapılan görüşmeleri bizzat kendisi yapan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Cedidiye Meydan Projesi ile Düzce’nin yeni yaşam alanı kazanacağını ve yeni bir meydana kavuşacaklarını kaydetti.

‘Düzce’mize yeni bir yaşam alanı kazandıracağız’

25 Şubat 2022 tarihi itibariyle derme-çatma olan binaların yıkımına başlanmasını kararlaştırdıklarını ancak 1 ay daha süreyi uzattıklarını belirten Özlü, “26 Mart ile birlikte yapıların yıkımına başlayacağız ve kısa süre içinde çok güzel tarihi dokuyu koruyan binamızı yapacağız. Düzce’mize yeni bir yaşam alanı ve meydan kazandıracağımız için mutluyuz. Düzce’mize hayırlı olsun” ifadelerinde bulundu.

Yeraltı otopark projeden çıkarılmıştı

Öte yandan kısa süre önce projede revizyona gidilerek yapılması planlanan yeraltı otoparkından vazgeçilmişti. Vatandaşın yeraltı yerine katlı otopark talep ettiğini bildiren Başkan Özlü, meydana yakın bir noktaya katlı otopark yapılacağını ve arsa arayışlarının başladığını açıklamıştı. Düzce’nin ikinci katlı otoparkı için de yer arama sürecinin devam ettiği öğrenildi.