Millet Bahçesi projesiyle Düzce’nin merkezinde 3 park modern dokunuşla birleşirken Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün şehrin çehresini değiştirmek amacıyla başlatılan ‘Kent Estetiği Projesi’nde de sona gelindi. Projenin ilk etabı olan kaldırımların yapılması, oturma grupları ve aydınlatmaların yerleştirilmesinin ardından ağaçlar da caddenin güzelliğine estetik kattı.

Caddedeki görüntü kirliliğinin önüne geçerek nezih bir görüntüye bürünmesi için projenin ikinci etabı olan dış cephe giydirme ve tek tip tabela uygulaması için de kurumlar harekete geçmeye başladı. Düzce Valiliği öncülüğünde başlayan dış cephe giydirme ve tek tip tabela uygulamasına Ziraat Bankası ve Yapı Kredi Bankası da katıldı.

KAHVERENGİ ÜZERİNE ALTIN SARISI TABELA

Şehrin kalbinde bütünlük sağlanması ve görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi amacıyla başlatılan Kent Estetiği Projesi’nde uygulanacak tabela modeli de belirlendi. Kahverengi zemin üzerine altın sarısı yazı karakteri kullanılan tabelalar, vatandaşlardan da tam not aldı. İki banka şubesi yeni tabelalarını asarken cadde üzerindeki yapılarda cephe giydirme ve tabela uygulamalarının hız kazanması bekleniyor.