Mayıs ayının 2. Pazar günü kutlanan anneler günü nedeniyle Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü beraberinde Kent Konseyi Başkanı Av. Arb. Ali Dilber, Kadın meclisi ve Gençlik Meclisi ile birlikte şehir turu atarak anneler gününü kutladı. İstanbul Caddesi ve Millet Bahçesini de ziyaret eden Başkan Özlü ve beraberindekiler kadınlara karanfil hediye ederek bu özel günlerini kutladı.

"DEĞERLERİ PAHA BİÇİLEMEZ"

Hediye takdiminin ardından tüm anneler için bir mesaj veren Başkan Özlü; " Sabrı ve şefkati ile kendilerini evlatlarına ayıran tüm annelerimizin anneler gününü kutlamak için bugün Kent Konseyi Meclisimiz ile birlikte annelerimiz ile buluştuk. Yaşamımızın her anında çok büyük emekleri olan, bizleri bu günlere getiren annelerimizin hakkını ödememiz mümkün değil. Onlar için en güzel hediye sevgi ve saygı göstererek yalnız olmadıklarını göstermek. Başta şehit annelerimiz olmak üzere, ahirete intikal eden tüm annelerimizi saygı ve minnetler anıyor, hayatta olanlara ise sağlıklı bir yaşam diliyoruz" şeklinde konuştu.

Öte yandan Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri sevgi, şefkat ve türlü fedakârlık ile çocuklarını yetiştiren anneleri unutmadı. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, özel günde şehit anneleri başta olmak üzere, özel gereksinimli bireylerin annelerini ziyaret ederek vefa örneği gösterdi.

EKİPLERİN İLK DURAĞI ÖZLEM ERDOĞAN OLDU

Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ayşe Kılıç’ın da hazır bulunduğu ziyaretlerin ilk durağında Müdürlüğe bağlı ekipler,  görme engelli Özlem Erdoğan’ın evine misafir oldu. Aynı zamanda Erdoğan’ın oğlu Alperen’in doğum gününü de aldıkları pasta ile kutlayan müdürlük ekipleri, Özlem Erdoğan’ın da anneler gününü kutlayarak kendisine çeşitli hediyeler verdi.

İKİ ÇOCUĞUYLA HAYATA TUTUNAN ANNE; PERİHAN ATABEY

Anlamlı günün ikinci durağında iki çocuğuna kol kanat gererek hayatını sürdüren bedensel engelli Perihan Atabey ve ablası oldu. Müdürlüğe bağlı ekipler, taleplerini dinledikleri Atabey ve ablasına çiçek ve hediye takdim ederek anneler gününü kutladı.

HEM ANNE HEM BABA; FADİME YİKİT

15 yıl önce eşini  kanser hastalığı nedeniyle kaybetmesinin ardından bedensel engelli 5 çocuğuna kol kanat gererek hem anne hem de babaları olarak hayatını onlara adayan Fadime Yikit’i de unutmayan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, misafir olduğu Fadime Teyze ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

ŞEHİT ÖZGÜR IŞIK’IN ANNESİNİ UNUTMADILAR

Ekiplerin bir başka durağı ise 2020 yılında Van'ın Bahçesaray ilçesindeki çığ felaketinde şehit olan Uzman Çavuş Özgür Işık’ın annesi Raziye Işık oldu.

Ziyarette, şehidin babasın Tarık Işık da hazır bulunurken, Raziye Işık’ın anneler gününü kutlayan ekipler, anne Işık’ın oğlunun eşyalarıyla oluşturduğu odasını ziyaret etti. Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün de selamını ileten ekipler  duygu dolu anlar yaşadı.