AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, İSKİ sorunu ile ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir ile yaptığı görüşmenin detaylarını Öncü Haber’e anlattı.

Çevre ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin Düzce’nin önüne büyük engel olarak görülen İSKİ sorununun çözülmesi ile ilgili gerekli talimatları verdiğini kaydeden Keskin, “İSKİ sorunu uzun yıllardan beri Düzce’nin gündeminde olan, Düzce nüfusunun yüzde 89’unu ilgilendiren, bir konu. İSKİ, uzun yıllar önce Düzce’yi su havzası içine almış ve burada da son dönemde de yapılan baraj çalışmaları ile Düzce gündeme gelmişti. Bu konuyla ilgili Düzce’nin sanayisinden hayvancılığına, yollarından ziraisine kadar her türlü engel olarak Düzce’nin karşısına çıkıyordu. Tabii ki bizim buradaki su havzalarını kanunlar çerçevesinde korumak bizim boynumuzun borcu. Ama biz istiyoruz ki Düzce bu kısıtlamalardan çok daha az zarar görsün, vatandaşımızın önü açılsın. Biz 2008 yılında İstanbul Belediye Meclisi’nin Düzce’nin tüm altyapılarını, kolektörleri, arıtma tesisleri yapılacak diye bir karar aldı. 2018 yılında da İSKİ bunu onayladı. Fakat burada, bizim hem Çevre Şehircilik Müdürlüğü’nden, hem Tarım Müdürlüğü’müzden bunlarla ilgili sahada yaşadıkları olumsuzluklarla karşılaştık. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Tarım Bakanımızın özel maddeler diye nitelendirdiği, İSKİ’ye bir takım yaptırımların olacağı bir kararname gündeme geldi. Valiliğimiz ve Belediyemiz, bunlarla ilgili görüşmeler yaptı. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Tarım Bakanımıza çok teşekkür ediyorum bu konuda Düzce’nin önünü açtıkları için. Dolayısıyla biz de daha az etkilenme adına bu özel maddeler ile ilgili bürokratlarımızdan gelen şikâyetleri Düzce adına dile getirdik.” dedi.

“Çıkartılan özel maddeler ile Düzce koruma altına alındı”

“İSKİ sorunu ile ilgili çıkartılan özel maddelerle Düzce koruma altına alındı.” diyen Keskin, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Yaklaşık 10 günce Tarım Bakanımız başkanlığında AK Parti Düzce Milletvekillerimiz, benim ve bürokratların katıldığı bir toplantıda bu sorunlar gündeme geldi. Daha sonrasında bir hafta önce bürokratlar bir araya geldiler ve teker teker o maddeleri ele aldılar. Sonrasında da bu konu İSKİ tarafına gitti. Sonucunda bu kararname çıkacak. Ama bizim burada önemsediğimiz, tüm köylerimizin altyapısı ve artıma tesislerinin İSKİ tarafından yapılacağı bu özel maddeler ile tescillenmiş oldu. Bu Düzce için çok önemli. Her gittiğimiz köyde, her gittiğimiz yerde bu altyapı ve kanalizasyon sorunu gündeme geliyordu. Bunların İSKİ tarafından yapılacağını, bakanlık tarafından çıkartılan bu özel maddelerle artık sabitlenmiş olacak. Dolayısıyla bununla ilgili de biliyorsunuz bu barajın bitmesinin ardından, biz bu yükümlülüklerin altına gireceğiz ama İSKİ görevini yaptıktan sonra biz bu yükümlülüklerin altına gireceğiz. Yani İSKİ bundan sonra şunu diyemeyecek; ‘Ben bunları yapmıyorum, Düzce suyunu korusun, suyu ben temiz alayım.’ Yani önce İSKİ kendi üzerine düşen görevi yapacak, sonra da biz kendi üzerimize düşeni yapacağız. Dolayısıyla biz bununla ilgili tüm önlemlerimizi aldık, Bakanlığımız da bu konuda devreye girdi ve şu anda bu süreç devam ediyor. İSKİ ile görüşecekler, daha sonra da bu maddeler yerel basında yayımlanacak belediye tarafından. Yani biz bu konuyla ilgili tüm önlemlerimizi aldık. Uzun yıllardan beri keşmekeşlik haline gelen bu İSKİ meselesi, bu sayede çözülmüş olacak.”

“Yığılca yolu 2023 yılına kadar tamamlanacak”

Konuşmasında Yığılca yolu ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Keskin, şu ifadelere yer verdi: “Bizim AK Parti olarak 2023 yılına kadar hedeflerimiz var. Özellikle Düzce, Yığılca ve Alaplı yolundan bahsetmek isterim. Geçen hafta teşkilat olarak Yığılca ilçemize bir ziyaret düzenledik. İskanlarımızla görüştük. Pandemi sürecinden sonra, karantinadan sonra Yığılca ilçemizi ziyaret ettik. Orada da bize yöneltilen soruların başında ‘Düzce – Yığılca yolu ne olacak?’ Ben bu konuyu Ulaştırma Bakanımıza daha önce gündeme getirmiştim. Bu yıl ki çalışmalarda ödenek iki katına çıktı. Hatta Yığılca’dan Karayolları 4. Bölge müdürünü aradım ve teyitleştik. Yığılca, Düzce ve Yığılca Alaplı arasını bir şirket almış, bunu bu sene 2 katı ödenekle yapmaya çalışacaklar. Diğer taraftan bir viyadük işi var. O viyadüğün ihalesi de bu sene içerisinde yapılacak. Yani 2023 yılına kadar Düzce, Yığılca ve Alaplı yolu bitmiş olacak Allah’ın izniyle. Bizim öncelikli hedeflerimiz arasında bu yollar var. Bunu da takip edeceğiz.”