6. Geleneksel Düzce Otları Bereket Festivali, renkli görüntülere sahne olmaya devam ediyor. Sokak lezzetleri sokağından hediyelik eşyaya, köy ürünlerinden yöresel lezzetlere kadar birçok branşta açılan stantlar Düzceliler tarafından boş bırakılmıyor.

Çocuklar unutulmadı

Anıtpark Meydanı’nda düzenlenen Düzce Otları Bereket Festivali’nde büyüklerin yanı sıra çocuklar için de bir dizi etkinlik ve aktivite gerçekleştiriliyor. Alana çocuklar için getirilen midilli atları ve Düzce Belediyesi Çocuk Kulübü’nün yüz ve taş boyama gibi etkinlikleri çocukları sevindirdi. Öte yandan çocuklar hin kınası ile ellerini boyayarak yeni bir deneyim yaşamayı da ihmal etmedi.

Düzce Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) öğreticileri de ebru, çini sanatı gibi el emeği hünerlerini vatandaşlara göstererek festivale gelenlerin de el becerilerini geliştirebileceklerini gösterdi.

Konserler festivale renk katıyor

Düzce Belediyesi Bandosu Anıtpark’ı çaldığı şarkılarla coşturdu. Belediye bandosu, geniş repertuarıyla katılanlara coşku dolu anlar yaşattı. Öte yandan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin kurduğu müzik grubu, Karadeniz yöresine ait şarkılarıyla gençlerin alanda gönüllerince eğlenmesini sağladı. Yüzlerce Düzceli şarkılara eşlik ederek festivalin tadını çıkardı.

Festivalin ilk gecesinin sürpriz konseri ise yıllardır Düzceliler’i şarkılarıyla eğlendiren "Maço" grubu oldu. Alanı dolduran Düzceliler, Anadolu rock müziği eşliğinde unutulmaz anlar yaşattı.

6. Geleneksel Düzce Otları Bereket Festivali birbirinden renkli etkinlikler ile 5 Haziran Pazar gününe kadar sürecek.