Düzce, geçtiğimiz Pazartesi gününü Salı gününe bağlayan gece, değim yerindeyse tam bir felaketi yaşadı. Kuvveti sağanak yağışla birlikte taşan dereler, büyük bir yıkıma neden oldu. Yaşanan sel felaketinden en çok etkilenen Uğur Köyü’ne ulaşımı sağlayan yol taşan dere ile birlikte sulara gömüldü.

Ulaşımın sadece orman yollarından sağlandığı Uğur Köyü’nde hala birkaç mahalle ile irtibat kurulamıyor.

Mağdur köylüler için gönderilen yardımları vatandaşlara ulaştırmak için arazi aracı ile köye ulaşmaya çalışan Uğur Köyü Kalkınma Kooperatifi Başkanı Harun Kuşdil, köye bağlı Fındıkçukur, Merkez Mahalle ve Dere Mahalleleri ile irtibat kuramadıklarını söyledi. Mağdur Köylüler için kendilerine ulaştırılan yardımları 250 yakın haneye dağıttıklarını belirten Kuşdil, irtibat kurulamayan mahallelere ise ekskavatör yardımıyla ulaşmaya çalıştıklarını belirtti.

Kuşdil Öncü Haber Merkezine yaptığı açıklamada, “Şu anda ulaşamadığımız mahalleler var. Oralarda da yardım götürmek için ekskavatör yardımıyla ulaşmaya çalışıyoruz. Bize gönderilen gıda kolileri ve ekmekleri 250’ye yakın haneye dağıttık. Ulaşamadığımız vatandaşlarımıza da yardım götürmek için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.