Tüm dünyada etkisini sürdüren Yeni Tip Covid-19 salgını ve kış aylarının gelmesi ile birlikte, Düzce’de vatandaşlar doğal ürünlere yöneldi.

Vatandaşların bitkisel ürünlere yönelmesi ile birlikte, aktarların önlerinde uzun kuyruklar oluşmaya başladı.

“Özellikle pandemi nedeniyle aktarlara talepler arttı”

Düzce’de faaliyet gösteren Furkan Aktar firması çalışanı Yılmaz Kurtoğlu, Öncü mikrofonuna yaptığı açıklamada pandemi döneminde gelen taleplere yetişmekte güçlük çektiklerini söyledi. Özellikle Koronavirüs salgını, soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklarda bitkisel ürünlerin faydalı olduğunu ifade eden Kurtoğlu, “Kış aylarında zaten bitkisel ürünlere yönelik yoğun talep oluyordu, özellikle bu Covid-19 döneminde talep daha da yükseldi. İnsanların büyük kısmı bitkisel ürünlere yönelmeye başladı. Çünkü Covid-19 hastalığı boğazlarda 2-3 gün kalıyor ve ondan sonra vücuda yayılıyor. Bizim amacımız o 2-3 günlük süreçte o mikrobu kırmak. Bunun içinde kekik çayları, kekik yağları gibi mikrop kırıcı ürünler var. Bunun yanında, kuşburnu, ıhlamur, hibisküs gibi bitkilerle de takviye yaparak, o mikrobu bir an önce vücuttan atmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

“Bağışıklığı güçlendirilmesi için propolisi tavsiye ediyoruz”

Arı ürünü olan propolisin bağışıklığı güçlendirmesi nedeniyle en çok talep edilen ürünler arasında yer aldığını ifade eden Kurtoğlu, “Grip ve soğuk algınlığı için, ıhlamur öncelikli oluyor. Ihlamurun yanında kuşburnu, hibisküs, zencefil, zerdeçal, tarçın ve ayrıyeten şu dönemde propolisi takviye yaptırıyoruz müşterilerimize. Propolisinde bağışıklığı güçlendirici özelliği vardır. Özellikle bu dönemde bağışıklığın güçlü olması gerekiyor. Propolisin fiyatlarında özellikle pandemi döneminde talepten dolayı bir artış oldu. Yine de fiyatlar fazla afaki değil. Mesela kendi ürettiğimiz ürünler var; yani direk arıcılardan aldığımız ürünler var. Bunların fiyatları 35 TL’den başlıyor, 70-80 TL’ye kadar çıkıyor. Fiyatlardaki ayrım şu oluyor; bazı firmalar gliserin ile inceltiyor, bazı firmalar su ile inceltiyor, bazı firmalar ise alkolle açıyor. Aradaki fiyat farkı bundan kaynaklanıyor. İşin orjineli alkolle inceltileni, ama Müslüman bir ülkede yaşadığımız için alkolle açılmış olanlar pek tercih edilmiyor. Türkiye’de su bazlı ve gliserin ile açılanı tercih ediliyor.” diye konuştu.