Afrika kıtasının ortasında yer alan, dünyanın en yoksul ülkelerinden Çad'da yaklaşık 15 milyon kişi yaşıyor. Ülke insanı, şehir merkezleri dışında elektrik ve suya ulaşmakta güçlük çekiyor.

Hayırseverlerin girişimleriyle son yıllarda Çad'ın birçok noktasında temiz su temini için çalışma yapıldı.

Düzce Ömer Seyfettin Akdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri de "Yardımlaşmak Ruhumuzda" sloganıyla başlattıkları kampanya ile Kuzey-Orta Afrika ülkesine yardım elinin uzanmasını sağladı. Müslüman nüfusun ağırlıkta olduğu Çad'da Diyanet işleri Başkanlığı aracılığıyla su kuyusu açıldı.

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bu anlamlı harekete ilişkin yapılan açıklamada, “Su yaşamın devamı için önemi tartışılmaz bir nimettir ve tüm insanlığın ortak malıdır. Maddi zorluklar nedeniyle su çıkarılamayan Afrika kıtasında yaşayan insanların günlük ihtiyaçlarının karşılanması ve tarım alanında kuraklıktan dolayı yaşanan verimsizliğin önüne geçilmesi amacıyla öğrencilerimiz tarafından başlatılan yardım kampanyasına Ömer Seyfettin Akdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi yöneticileri, öğretmenleri, velileri ve mezun öğrencilerimizden de destek gelmiştir. Duyarlı öğrencilerimizi ve okul yöneticilerimizi tebrik ediyoruz.”