Düzce Belediyesi’nin şehrin kalbi konumundaki İstanbul Caddesi’nde geçtiğimiz nisan ayında başladığı Kent Estetiği Projesi çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda altyapısı tamamen yenilenen ardından beton dökülerek kaldırım taşları döşenen İstanbul Caddesi’nde çalışmalar hummalı bir şekilde ilerliyor.

Fen İşlerine bağlı ekipler bir yandan kaldırım taşlarını döşerken bir yandan da üst yapı ile ilgili çalışmaları yürütüyor. Ekipler tamamlanan altyapı çalışmalarının ardından ağaçlandırma ve çimlendirme faaliyetlerine de başladı.

MANOLYA VE SÜS ERİĞİ AĞAÇLARI ESTETİK KAZANDIRACAK

Valilik önünden Yapı Kredi Bankası’na kadar olan alanda yol boyunca 35 manolya ağacı dikilirken yeşil alan ağaçlandırması için ise 4 manolya ve 10 süs eriği ağacı dikilerek caddeye estetik kazandırılmış olacak.  Öte yandan ekipler, Valilik önüne 300 metrekare ve Ziraat bankası önüne de 150 metrekare rulo çim uygulamasını gerçekleştirdi.

‘KENT MERKEZİ CAZİBE BÖLGESİ OLACAK’

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Kent Estetiği projesinin tamamlanması için belediye imkânlarının seferber edildiğini belirtti. Projeyi yakından takip ettiğini söyleyen Başkan Özlü, “Düzcelilerin beğeneceği ve kente değer katacağını düşündüğümüz projemizi bir süre önce başlatmıştık. Artık estetik güzelliğin ön planda olduğu çalışmalara başlıyoruz. Bugün 49 ağaç geldi ve arkadaşlarımız hemen belirlenen yerlere dikmeye başladılar.  Proje tamamlandığında kentin merkezi cazibe bölgesi olacak” şeklinde konuştu.