Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kentlerde nefes alacak alanlar oluşturulmasına yönelik seçim vaatlerinden olan Millet Bahçeleri, yurdun dört bir yanındaki illerde hayata geçirilerek vatandaşların hizmetine sunuluyor.

Bu kapsamda Düzce’de de Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleriyle Avni Akyol ve İnönü parklarıyla Anıtpark’ı içine alan yaklaşık 27 bin metrekare alan içerisinde TOKİ ve belediye işbirliğiyle Millet Bahçesi inşa edilmesi için çalışmalara geçtiğimiz yıl temmuz ayında başlanmıştı.

MAYIS’TA AÇILACAKTI, BİR YIL OLDU SES YOK

300 günde tamamlanarak geçtiğimiz mayıs ayında hizmete açılması planlanan bahçenin ‘hava şartları nedeniyle çalışmaların istenilen hızda ilerleyememesi’ gerekçe gösterilerek haziran ayında Düzceliler’in kullanımına sunulacağı açıklanmıştı. Ancak haziran ayına da yetişmeyen Millet Bahçesi’nin inşa sürecinin başlamasının üzerinden 1 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen açılış halen yapılamadı.

VATANDAŞ TEPKİLİ

Tam normalleşmenin başlaması ve yaz aylarının gelmesiyle yeniden sokaklara inen Düzceliler, bahçenin taahhüt edilen sürede açılmamasından ve kent merkezinde soluklanacak bir yeşil alan olmamasından ise şikâyetçi oldu.

ÖZLÜ: MİLLETİN OLANI MİLLET İLE BULUŞTURUYORUZ

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, çalışmaların devam ettiği alana giderek gelinen son durum ile ilgili bilgi alarak incelemelerde bulundu. Alanı gezen Başkan Özlü, “Yürüyüş yollarıyla, spor ve gezinti alanlarıyla, yemyeşil doğasıyla; Düzce’nin kalbine millet bahçesi geliyor. Şehrimizin çehresi değişiyor. Yürüyüş yollarıyla, spor ve gezinti alanlarıyla, yemyeşil doğasıyla; Düzce’nin kalbine millet bahçesi geliyor. Şehrimizin çehresi değişiyor. Milletin olanı millet ile buluşturuyoruz.” açıklamasında bulundu.

YÜKLENİCİ FİRMA BAYRAM ÖNCESİNİ İŞARET ETMİŞTİ

Projenin yüklenici firması Gürsel İnşaat yetkilisi Saffet Delireisoğlu, daha önce Öncü Haber’e yaptığı açıklamada tamamlanma tarihi ile ilgili “Bayram öncesi eksik şekilde TOKİ’ye terslim edeceğiz” diyerek şu günleri işaret etmişti. Delireisoğlu, park bölümünün açılışının ise daha sonra yapılacağını kaydetmişti.

2. ETAP YIL SONUNA KADAR BAŞLAYACAK

Öte yandan açılışı sürekli ertelenen Millet Bahçesi’nin ne zaman hizmete gireceğiyle ilgili bilgi Düzce Belediyesi’nden paylaşımı yapılmadı. Proje bitirilince Düzce, içerisinde oyun alanları yürüyüş parkurları, millet kıraathanesi ve oturma alanları olan yeşil bir alan kazanmış olacak. 18 Temmuz Stadyumu’nu da içine alan Millet Bahçesi 2. etap projesinde de yıl sonuna kadar ilk kazmanın vurulması planlanıyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN