Türkiye'de birçok ticari kuruluş faaliyetlerine ara verdi ancak, temel ihtiyaç ürünlerinin satıldığı marketler ve pazar yerleri faaliyetlerini sürdürüyor. Ticaret Bakanlığı, 81 ile gönderdiği talimatla sebze ve meyve toptancılarına düzenlemeler getirmişti. Market, manav ve pazar yerleri faaliyetlerini Korona tedbirleri kapsamında sürdürürken, Düzce’de ki Pazar yerlerinde esnafların alınan tedbir ve kurallara büyük titizlikle uyulduğu görülürken, Pazar yerinin giriş ve çıkışlarına Düzce Belediyesi tarafından dezenfektan aparatları yerleştirildi.

Öncü Haber, Düzce Kalıcı Konutlar 6. Bölgede kurulan ve vatandaşların büyük rağbet gösterdiği Halk Pazarının nabzını tuttu. Maskesiz girişlerin yasaklandığı Pazar yerinde, tedbirlerin en üst seviyeye çıktığı görüldü. Maske ve eldiven ile satış yapan pazarcı esnafı, müşterilerini ürünlerle temas etmemeleri konusunda uyarıyor.

“SALGIN BİTENE KADAR İHTİYACI OLANLARA ÜCRETSİZ MEYVE VE SEBZE VERECEĞİZ…”

Salgın nedeniyle alınan kurallara uyduklarını söyleyen Pazarcı Esnafı, “Devletimizin aldığı tüm kurallara titizlikle uyuyoruz. Eldivenlerimizi sıklıkla değiştiriyoruz. Bu bir salgın, bu salgınla mücadele etmek için Devletimiz yoğun önlemler alıyor. Bizler de hem vatandaş, hem de halk olarak bu kurallara uymak zorundayız. Salgın geçene kadar, ihtiyacı olan tüm vatandaşlarımıza ürünlerimizi ücretsiz olarak vereceğiz. İhtiyacı olan kardeşlerimiz bize çekinmeden durumunu anlatabiliriz. Biz kendilerine yardımcı olacağız” dedi.

“DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ...”

Bir başka esnaf ise, “Koronavirüs kapsamında, devletimizin aldığı tüm kurallara uymak zorundayız. Biz müşterilerimizi de bu konuda uyarıyoruz. Meyve ve sebzeleri dokunmalarını engelliyoruz. Bu salgınla mücadele eden Devletimizin yanındayız. Salgın nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımıza ücretsiz meyve ve sebze vererek yardımcı olmaya çalışacağız” diye konuştu.