Düzce'de yine virüs tedirginliği yaşanıyor. Merkeze bağlı Koçyazı Mahallesi'nde bir bebeğin bulaşıcı bir virüs türü nedeniyle vefat ettiği iddiası endişeye neden oldu. Haber merkezimizi telefon yağmuruna tutan vatandaşlar, ölümcül virüs olmasından çekindiklerini ve bir açıklama beklediklerini dile getirdi.

Aileler hastanelere koştu
Henüz 1.5 yaşındaki bebeklerini kaybeden ailenin yaşadığı sitede ikamet edenler hastalığın çocuklarına geçme korkusuyla soluğu hastanelerde aldı. Geçtiğimiz cumartesi sabahı hastanede yaşamını yitiren bebek aynı gün toprağa verilirken, sitede yaşayanların sağlık merkezlerinde çocuklarına koruyucu aşı yaptırdığı, yine tedbir amaçlı ailelere de bir ilaç önerildiği öğrenildi.

İl Sağlık Müdürü: Paniğe gerek yok!
Virüs endişesi nedeniyle Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi başta olmak üzere devlet ve özel sağlık kuruluşlarında hafta sonu büyük yoğunluk yaşanırken, konu hakkında telefonla bilgi aldığımız Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, paniğe neden olacak bir durumun söz konusu olmadığının altını çizdi. Bebeğin ailesinin ateşlenme şikayetiyle hastaneye başvurduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Yılmaz, bebeğin Batı Nil Virüsü kaptığı yönündeki iddiaları kesin dille yalanladı. Yapılan tetkiklerde gribal şekilde seyreden bir virüsün belirtilerine rastlandığına işaret eden Yılmaz, sonuçlar gelmeden kesin bir tanı konulamayacağına dikkat çekti. Yılmaz, virüsün Batı Nil olarak telaffuz edilen tür olmadığını sık sık vurguladı.

Resmi açıklama bekleniyor
Öte yandan temas ve hava yolu ile geçtiği ileri serilen virüs nedeniyle büyük panik yaşayan site sakinlerini bugün sağlık ocaklarında görevli hemşirelerin aradığı ve bilgilendirmelerde bulunduğu bilgisi edinildi. Şuan için salgın gibi bir durumun kesinlikle olmadığına işaret edilirken, konu hakkında resmi açıklamanın ilerleyen günlerde yapılması bekleniyor.