Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkması yasaklanan 20 yaş altı çocuklar için Düzce Valiliği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100.Yılını çeşitli etkinlikler düzenleyerek kutluyor.

Düzenlenen çeşitli kutlama etkinliği ile sokağa çıkması yasaklanan çocukların  moral ve motivasyonunu yüksek tutmak hedefleniyor.

Bu kapsamda Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın talimatlarıyla zorunlu olarak evde kalan çocukların 23 Nisan coşkusunu ve heyecanını taşımak üzere İl Özel İdaresi bünyesinde yük taşımacılığı için kullanılan bir adet tır bayraklarla ve balonlarla süslendi.

Türk Bayrağı, balon ve afişlerle süslenen tır şarkılar eşliğinde  şehrin muhtelif yerlerini dolaşarak çocukları eğlendirdi.

Öte yandan 100. yıl dönümünü kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkusunu ve heyecanını yaşatmak amacıyla Düzce  Valisi  Dr. Zülkif Dağlı'nın himayelerinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde bir takım etkinlikler düzenlendi. Bu kapsamda, koruma altındaki çocuklara çeşitli armağanlar verildi.

Çocuklar, 23 Nisan coşkusuyla şarkılar söyleyerek günün anlam ve önemini belirten resimler yaptılar. Huzur evlerinde kalan vatandaşlarımız ise, huzur evi personeli tarafından düzenlenen etkinliklere iştirak ederek, adeta ikinci çocukluklarını yaşayarak bayram sevincine ortak oldular.