7 çocuklu bir ailenin son çocuğu olan Murat Çetin, 2 üniversite bitirmesine rağmen sanayide motor ustası olarak çalışmaya başladı. Çocukluk zamanlarında oyuncak bulamaması nedeniyle kendi oyuncaklarını yapmaya başladı.

Çetin daha sonra elde kalan diğer atıl malzemelerle de 3 aylık süre içinde insan boyutlarında robot yaptı. Robotun ayaklarına ve sırt kısmına araçların bozuk amortisörlerini kullanan Murat Çetin, gözlerini vidalardan, saçlarını demir zincirlerden yaptı.

Robotu yapmasının ardından adını Murobot koyarken, sanayinin en ilgi çeken noktası oldu. Aracını yaptırmaya gelen vatandaşlar robotu görmesinin ardından çocuklarını sanayiye getirerek robotla fotoğraf çektiriyor. Bazı vatandaşlar ise robotu yakından inceliyor.

Yaptığı robot ile ilgili bilgiler veren Murat Çetin; robotu 3 ayda yaptığını dile getirerek robotta kullandığı parçaların tamamını atıl ve hurda malzemeleri kullanarak yaptığını söyledi.

Demir’in atık otomobil parçalarından yaptığı robotlar ise Düzce Sanayi Sitesi’ndeki otomobil tamirhanesinde yer alırken otomobilini tamire getirenler ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.