Sezen Aksu'nun 2017 yılında çıkardığı 'Şahane Bir Şey Yaşamak' şarkısı gündemdeki yerini koruyor. Şarkıda geçen, "Binmişiz bir alamete. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e..." sözleri toplumun birçok kesimi tarafından eleştirilirken tepki üstüne tepki geldi.

İHH Düzce Şubesi’nden kınama

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Düzce Şubesi, ilde faaliyet gösteren 10 STK ile birlikte ortak açıklamada yaparak, Aksu’nun ilk insan ve peygamber Hz. Âdem ile eşi Hz. Havva’ya yönelik ‘cahil’ kelimesini kullanmasını kınadı.

‘Sözde sanatçı Sezen Aksu’yu esefle kınıyoruz’

İHH Düzce Şubesi’nden yapılan ‘ESEFLE KINIYORUZ’ başlıklı açıklamada, “Şahane bir şey yaşamak" adlı şarkıyı ısıtıp yeniden gündeme getiren ve atamız Hz. Âdem ile Hz. Havva validemize cahil nitelemesi ile hakaret eden sözde sanatçı Sezen Aksu'yu esefle kınıyor, esas cehaletin bu saldırgan ve ayrıştırıcı tutum olduğunu hatırlatmak istiyoruz.” denildi.

‘Özür dilemeli’

Aksu kamuoyundan özür dilemeye davet edilirken, “Pervasızlığı ile toplumsal huzurumuza gölge düşüren Sezen Aksu'yu acilen aziz milletimizden özür dilemeye davet ediyoruz. Sezen ve türevleri şunu iyi bilmelidir ki, sanatçı; yıkan, yaralayan ve ötekileştiren değil, sarıp sarmalayan ve yapıcı olandır.” ifadelerine yer verildi.