Düzce Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Yusuf Taşhan, son dönemde Düzce’nin problemleri ve Düzceli’nin talepleriyle ilgili kamuoyundan yükselen sese ve basının bunları gündeme getirmesine karşın yetkililerin ve siyasilerin suskun kalmasını eleştirdi.

“BASIN YAZIYOR, YETKİLİLERDEN NE MÜDAHALE NE DE CEVAP YOK”

Yazılı bir açıklama yapan Taşhan, “Düzce ilindeki resmi kurumlar hakkında anketlerin yapılması konusunda kamuoyunun bilgilenmesi ve kurumların faaliyetlerinin bilinmesi hususunda geçmişte basınla paylaştığımız yazımız olmuştu. Bugünlerde basının haftalardır uyarı bilgilendirme veya eleştirilerine hiçbir yetkili veya siyasiler, uyarılara ne müdahale ediyor ne de cevap veriyor.” ifadelerini kullandı.

“SORUN VARSA NEDEN İLGİLENİLMİYOR?”

Hizmet için olması gereken kurumların bu seslere kulak tıkamasının anlamakta zorluk çektiğini belirten Taşhan, “Eleştirilen kurumlarda çalışan ve sorumlular bu eleştirilere üzülüyor. Devletin kurumları topluma hizmet için vardır. Bunun bilincinde olarak başta Ticaret ve Sanayi Odası’nı ve belediye başkanlarını anlamakta zorluk çekiyorum. Neden sorun varsa ilgilenilmiyor?” diye sordu.

“BAŞKA DÜZCE’MİZ YOK”

Düzce’nin mevcut potansiyelinin değerlendirilerek turizmde hak ettiği noktaya gelmesi için çalışılan bir dönemde sorunların dikkate alınması gerektiğini altını çizen Taşhan, “İlimiz turizme hazırlanan bir il, ilimize gelen ve ilimizin insanı her şeyde kalite, uygun fiyat, hizmet ister. Belediye Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası ilimize sahip çıkıp geleceğe hazırlanmalıyız. Sorunları gündeme getirenleri de dikkate almalıyız. Bu ilin birlik beraberliğe ihtiyacı var. Düzce bizim, başka Düzce’miz yok.” vurgusu yaptı.