Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından 2-5 Haziran tarihleri arasında Anıtpark Meydanı’nda gerçekleştirilen Düzce Otları Bereket Festivali’nde açtıkları stant üzerinden elde edilen gelirle alınan sıfır elektrikli motor ilee eksikleri giderilerek yeni gibi bir hale getirilen elektrikli motor, iki özel gereksinimli bireyin sevinmesini sağladı.

Konuya ilişkin belediyeden yapılan bilgilendirmede şunlar kaydedildi: “Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, belediyenin gülen yüzü olarak, ihtiyaç sahibi vatandaşların her an yanlarında olmaya ve gönül belediyeciliğinin örneklerini sergilemeye devam ediyor.

Evde bakım, öz bakım hizmetleri başta olmak üzere sıcak yemek hizmeti, hasta yatağı, akülü ve tekerlekli sandalye destekleriyle vatandaşların ihtiyaçlarını giderme çalışmalarına aralıksız devam eden müdürlük, 2-5 Haziran tarihleri arasında Anıtpark Meydanı’nda düzenlenen ot festivalinde stant kurarak, müdürlük personelleri tarafından yapılan el emeği göz nuru ürünlerin satışını gerçekleştirdi.

Elde edilen gelirle elektrikli motor alındı

Sosyal sorumlulukla farkındalık oluşturan ve sosyal belediyeciliğin örneklerine bir yenisini ekleyen müdürlük, elde edilen gelirle engelli vatandaşların kullanımına uygun çift kişilik elektrikli motor alımı gerçekleştirdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Oya Kocaman’ın da katıldığı teslim töreni duygusal anlara sahne oldu. Mergiç Mahallesi’nde ikamet eden Selim Yikit’e elektrikli motorun teslim edilmesini sağlayan ekipler, Yikit’in kullandığı eski motorun da eksiklerini giderdi.

Ekipler, yenilenen ve eksikleri giderilen diğer motoru ise Körpeşler Mahallesi’nde ikamet eden minik Erva’ya teslim ederek bir kez daha yüzleri güldürmeyi başardı.”