Milliyetçi Hareket Partisi Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Düzce Toprak Mahsulleri Ofisi fındık alım merkezini ziyaret etti.

“Vatandaş TMO’ya fındık getirmiyor”

Toprak Mahsulleri Ofisi fındık alım merkezini ziyaretinde, çalışanlara kolaylıklar dileyen ve TMO yetkilikleri ile bir süre sohbet eden Düzce Milletvekili Yılmaz, TMO’nun Düzce’deki depolarına bu yıl vatandaşın fındık getirmediğini ve bu durumun önümüzdeki seneleri etkiyeceğini dile getirdi.

“Dünyada fındığın yüzde 70’ini Türkiye üretiyor”

Yılmaz, konuşmasında “Devletimiz bu yıl çiftçilerimizin fındık destekleme ve alan bazlı gelir desteğinden faydalanmaları için Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) üzerinden yaptıkları kayıtlar ile destek almalarına imkân sağladı. Ayrıca TMO’nun bu yıl fındık alım ücreti de vatandaşlarımızın yüzünü güldürdü. Ancak bugün Düzce TMO’ya yapmış olduğumuz ziyarette vatandaşımızın fındıklarını TMO’ya getirmediğini öğrendik ve durum bizleri şaşırttı. Dünyada fındığın yüzde 70'ini üreten ülkemizde fındığın hak ettiği değere ulaşması ve daha da kaliteli olması için üreticilerimizden hassasiyet bekliyoruz.” dedi.

Fındık üreticilerinin özellikle emanete fındık vermemesi gerektiğini ifade eden Yılmaz bu sene TMO’ya fındık getiren üreticilerden sadece nüfus kağıtlarını ibraz etmelerinin yeterli olacağını bunun haricinde tüm belgelerin otomasyonla takip edildiğini söyledi. Ayrıca TMO’nun fındık alımlarında randıman kaybı yaşanmadığını ve hassas kantarlar sayesinde kilo kaybı olmadığı şeklinde TMO yetkililerinden bilgi alan Yılmaz üreticinin fındığını şu anda satacaksa TMO’ya satmaları gerektiğini ifade etti.

Haber: C. Üstüner