Özel sektör veya kamu kurumları ile bankalar arasında imzalanan maaş ödeme protokolleri gereğince, bankalar tarafından çalışanlara yapılan "promosyon" ödemeleri ya doğrudan personele ya da işveren kanalıyla çalışanlara ödeniyor. Bu kapsamda Düzce Belediyesi ile Yapı Kredi Bankası arasında bir süre önce maaş anlaşması ve promosyon protokolü imzalandı. Söz konusu protokol çerçevesinde banka tarafından Düzce Belediyesi hesaplarına havale edilen çalışan promosyon ücretlerinin hesaplara aktarımı mayıs ayında başladı.

Ancak kadrolu ve daimi işçilerin faydalandığı promosyon ödemelerinden geçici işçilerin yararlanamaması bu gruptaki çalışanları üzdü.

Ayrıca promosyon ödemelerinde adaletsizlik olduğunu savunan bazı belediye çalışanları Öncü Whatsapp İhbar Hattı (0 542 767 18 81)’na gönderdikleri mesajla seslerini duyurmak istedi.

Promosyon dağılımının eşit yapılmamasına sitem eden bazı personel, şu ifadelere yer verdi:

“Bize Düzce Belediyesi çalışanları olarak bize mayıs ayı içerisinde banka promosyonu yatacaktı. Banka ile anlaşıldı, kadrolu personellerin promosyonları ödendi ama diğer personellerin promosyon ücretlerini belediye aldı ve ne kadar alındı ve bu para nerede kullanılıyor? Mayıs ayı içerisinde ödeneceği söylendi ama yalan oldu. Kimler nereye kullanıyor ve ne kadar alındı hiçbir evrak verilmezken belediye işçilerine verilen vaatler neden tutulmuyor? Tüm personelle bu bilgiler neden paylaşılmıyor? Kadrolu işçiler 3 bin 800 lira promosyon alırken diğer işçiler neden 2 bin 150 alıyor? Kimler arada farkları alıyor, biz işçiler olarak açıklama bekliyoruz.”