Öncü TV ve Öncü Radyo canlı yayınıyla pazartesi, çarşamba ve cuma günleri izleyiciyle buluşan ‘Yorumlu-yorum’ programında Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, Öncü TV’nin uyduya çıkma hamlesinin Düzce’ye katacağı değerle ilgili önemli tespitlerde bulundu.

“DÜZCE’NİN TÜTÜN KOLONYASINDAN BAŞKA MARKA DEĞERİ YOK”

Her şehrin bir markası olduğunu söyleyen Ünsal, “Mesela Çanakkale Truva atı ile marka olmuş ve anlam kazanmış, Amasya elma ile markalaşmış biliniyor, Bartın Amasra kalesi, Bilecik mermer üretimi, Bursa’nın kestane şekeri, Afyon’un sucuğu derken geldik Düzce’ye… Düzce’nin bugüne kadar rahmetli Servet Bucurgat’ın ürettiği tütün kolonyasından başka hiçbir marka değeri yoktur.” tespiti yaptı.

“ÖNCÜTÜRK 1.5 MİLYON DÜZCELİ’NİN SESİ OLACAK”

Bu noktada ÖncüTürk’ün ulusalda yayına başlayacağı günden itibaren Düzce için artık farklı bir hava eseceğini belirten Ünsal, “Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapmıştık, yaptığımız açıklamada “Öncü RTV uyduya çıkacak” dediğimizde uydudan Türkiye’de ve dünyada bulunan 1.5 milyon Düzceli’nin sesi olacak ama bu sadece Düzce ile kalmayacak, bölgesinde en etkin illerden haberleriyle beraber Düzce Öncü Türk adıyla bayrak tutacağız. Bunun bir marka olacağını düşünüyoruz.” dedi.

“DÜZCE’NİN BİR MAKÛS TALİHİ VAR”

Düzce’nin 1999 depreminin ardından il olduğunu hatırlatan Ünsal, “İl olduktan sonra yeni yeni o ilçe kültüründen il kültürüne geçmeye başladı. Fakat Düzce’nin bir makûs talihi var. Düzce Türkiye’de çok önemli bir coğrafyada, Düzce’nin çok güzel yaylaları var. Çok güzel turizm değeri var, Efteni Gölü var, Sarıkaya Mağarası var, Fakıllı Mağarası var, Akçakoca’da denizi var ama Düzce Türkiye’de marka olarak gerek coğrafya gerek halk noktasında gerek üretim noktasında hak ettiği yerde değil. Düzce’nin makus talihini yenmesi lazım. Önceki günlerde 27. kuruluş münasebetimiz ile 28. yıla girerken uydudan sesleneceğiz dediğimizde Düzceliler’den müthiş bir destek geldi.” dedi.

“HALA DÜZCE’NİN İL OLDUĞUNU BİLMEYENLER VAR”

Öncü TV’nin uyduya çıkacağı haberine gelen yüzlerce destek ve tebrik mesajından bazılarını okuyan Ünsal, “Düzce’nin çok güzel değerleri var. İstisnasız müstesna değerleri var, bunlar Türkiye’de bilinmiyor. Düzce Sakarya’ya mı bağlı diyenler var, Bolu’ya bağlı mı diyenler var. Düzce’nin il olduğu noktasındaki o realite daha oturmamış. Coğrafyamızın güzelliği olsun, ekonomimizdeki yapı olsun, insanımızın heyecanlı, hareketli üretimsel yaklaşımları olsun, anılmıyor bilinmiyor.” diyerek Düzce’nin bir türlü hak ettiği noktaya ulaşamamasından yakındı.

Türkseven Şirketler Grubu Onursal Başkanı Faruk Türkseven’ in Düzce’nin markalaşması adına ÖncüTürk’e büyük önem verdiğini açıklayan Ünsal, “Sayın Türkseven’in bir iddiası var. ‘Biz Düzce’de yıllardan beri mücadele verdik. Düzce’yi ÖncüTürk ve Öncü RTV üzerinden Türkiye’ye ve Dünya’ya ve markalaşma adına yaklaşım içinde olabiliriz.’ dedi. Evet, doğru bizim bir markamız yok. Sevgili Düzceliler Türkiye’nin Edirne’den Kars’ a Sinop’ tan Hatay’ a kadar olan coğrafyada enine boyuna anlam ifade edecek bir markamız yok. Markamız olmadığı içinde biz Sakarya’ ya mı bağlıyız Bolu’ ya mı bağlıyız bilinmiyor.

“DÜZCE’NİN BELEDİYE BAŞKANI BAKAN STATÜSÜNDE”

Bir örnek verirsek Karadeniz Ereğli istikametinden sahil yolu Zonguldak üzerinden Akçakoca Sapağı’na kadar geldi. Sakarya üzerinden sahil yolu Kocaali Karasu’ya kadar geldi oradan bir araya gelemedi. Neden buluşamadı? Lobi yok, gerekli ses yok. Bugün Düzce’nin bir özelliği var. Sakarya’da, Bolu’da, çevre illerimizde belediye başkanları var, ama bizim belediye başkanımız bakan statüsünde. Aslında biz bundan da heyecan duyarak yerel yönetimlerden genel yönetimlere yürürken Düzce ile beraber Türkiye örnek olabilecek bir yerel yönetim modeli ve yaklaşımını bu Öncü Türk ekranlarından Türkiye’ye ve Dünya’ya duyurabiliriz. Düzce’deki iş adamımızın, Düzce’deki çalışanımızın, Düzce’deki üreticimizin sesini en üst perdeden Dünya’ya duyurabiliriz, dert bu.” dedi.

“ÖNCÜ TÜRK, SADECE DÜZCE’NİN DEĞİL  BÖLGENİN SESİ OLACAK”

Türkiye kamuoyunda Düzce için gerekli olan lobinin bayraktarlığını yapmak üzere bu yola girildiğini belirten Ünsal, “Allah nasip ederse de emin adımlar ile yürüyoruz. Uydudan Düzce’yi, Bolu’yu, Sakarya’yı, Zonguldak ve Bartın’ı bölgemizin sesi ile beraber bayraktarlığını ve mikrofonluğunu en üst perdeden anlatılma misyonunu Düzce ile beraber yüklenmeye hazırız ve bunu da Allah nasip ederse yapacağız. Uydudan en üst seviyede Düzce’mizi anlatacağız. Düzce’mizin o harika doğasını çevredeki güzelliklere taş çıkartacak o Efteni Gölü’nü, Sarıkaya Mağarası’nı anlatacağız. Buralar ile ilgili programlar yapacağız. Bu doğa harikası yaylalarımızda memleketin adına Ankara’dan İstanbul’dan bu metropole baktığımızda ne var?” diye konuştu.

Düzce’den hızlı tren geçmesiyle ilgili yapılan çalışmalara da değinen Ünsal, “Hızlı tren Düzce’den geçsin diye bir çabamız var. Peki, bizim lobimiz yeterli mi değil. Geçtiğimiz günlerde Batuhan Sarıoğlu İzmir’in bir ilçesine kaymakam olarak atandı. Ailesi ziyaret etti. Bizim üç valimiz var. Biri Trabzon Valisi Sayın Ustaoğlu, biri Antalya Valisi, biri de Kırklareli Valisi. Düzce’de bu kadar nüfus var, bu kadar geçmiş var, Türkiye genelinde üç tane büyük devlet adamı var. İzmir’de göreve yeni başlayan kaymakam ile birlikte Düzce’mizin insanının nerde olduğunu nasıl olduğunu, dışarıdan ve içerıden ortak bir denge ve güçle beraber fayda oluşturacak sinerjiler adına bir misyon yüklemek istiyoruz. Burada insanlarımız bize çok itibar ediyorlar. Çok teşekkür ediyorum. Kuruluş yıl dönümümüz ile ilgili tebrikler var.” dedi.

“ÖNCÜ MEDYA DÜZCE’NİN AMİRAL GEMİSİ AMA YETMİYOR”

Öncü Medya Kurucusu Önder Tonyalı’nın büyük bir emekle Öncü RTV’yi bugünlere taşıdığını belirten Ünsal, “25 yıl bu memlekete hizmet etti. “Öncü TV uyduya çıkarsa Türkseven Ailesi ile çıkar” görüşü var ve biz de bu misyonu yükleyelim Düzce’nin bir markası olsun dedik. Bugün markalara baktığımızda arkalarında yüz sene var. Bizim 27 yıl boyunca radyo ve televizyon kurumumuz olmuş fakat uyduya çıkmamış. Biz burada birbirimizi tanıyor, biliyoruz tartışmıyoruz. Öncü Medya; radyo-televizyon ve gazetesi ile beraber Düzce’nin amiral gemisi tamam. Bunu tartışmıyoruz, ama bu yetmiyor. Bunun artık uyduda uluslararası platformlarda Türkiye genelinde Düzce’nin menfaati için bölgenin menfaati için Bolu’nun menfaati için Zonguldak’ın, Bartın’ın bölgemizin menfaati için alanımızdaki insanların menfaati için biz Düzce’nin marka değeri olarak Amasya’nın elmasından tutunda Sakarya Toyota Fabrikası bir marka değeri yaptı. Bizde Organize Sanayi Bölgesi’nde elle tutulur üç-beş tane firma var. Şöyle bahsedelim Türkiye’de ilk 500 firmanın arasında biz önemli bir yerde değiliz. Yokuz aslında çok ciddi boyutta. İlk 500 ‘e giren firmalar arasında. Biz insanlarımızla beraber, gönül verenlerle beraber, dua edenlerle beraber, destek verenlerle beraber biz Allah nasip ederse uydu çıkmak için bütün mücadeleyi veriyoruz. Bize özellikle destek veren okuyucularımız, Öncü RTV.com ve Öncü Radyo’dan, Televizyon’dan bize destek veren okuyucularımıza teşekkür ediyoruz.  Hepsinden önemlisi şunu söylüyorum bizi takip etmeye devam edin.” dedi.

“DÜZCE MAKUS TALİHİNİ YENECEK”

Bir kez daha vatandaşlardan gelen tebrik mesajlarına değinen Ünsal, “Biz bu dilekler, bu dualar, bu inançlarla kendimiz inandığımızdan dolayı Düzce’de ve makûs talihi yenecek Düzce’nin değerlerine değer katacak. Gerek siyasetinde gerek idaresinde gerek coğrafyasında Düzce’nin bütün değerlerini kamuoyuyla böyle bir vilayet var, böyle bir güzellik var, böyle bir doğası var böyle bir idaresi var böyle başkanları var, böyle mücadele eden insanları var deyip bu bölgeyi tanıttıkça bu lobi, marka olur.” dedi.

TEBRİK VE ZİYARETLERE TEŞEKKÜR

Ünsal, Öncü Televizyonu’nun 27. yılı dolayısıyla tebrik mesajları yayımlayan ve ziyarete gelen siyasetçi, iş insanı, bürokrat ve tüm Düzceliler’e şu sözlerle teşekkür etti:

“İnşallah biz buna bayraktarlık yapacağız. Bu arada 27. kuruluş yıl dönümü ile alakalı olarak bizleri ziyaret eden, çiçek gönderen ve bizzat ziyaret eden, iyi dileklerde bulunan memleketteki idare ve idare sahipleri, sivil toplum kuruluşu başkanlarına çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bu güç, bu güven, bu samimiyet Türkiye’de ses olarak ortaya çıksın. Ayrıca hepsinden önemlisi bizi hiç yalnız bırakmayan yazan, yorum yapan, eleştiren, takdir eden, sevinen veya kırılan bizimle beraber bir etkileşim içinde olan o okuyucularımıza da ve bizi bu günlere getiren herkese teşekkür ediyoruz.

“DÜZCELİ OLMAK, DÜZCE’DE KALMAK, DÜZCE’DE ÖLMEK GİBİ BİR KADER ÇİZGİMİZ VAR”

İnşallah bu yılın sonuna kadar bugün buradan size yerel ve karasaldan sesleniyoruz. Sadece televizyonumuzdan ve radyomuzdan sesleniyoruz, internetten sesleniyoruz. Tabii bu seslerimiz devam edecek ama bundan sonraki süreçte sizi Avrupa’daki, Dünya’nın her tarafında ve Türkiye’de yaşanan olayların içinde yaşam adına sesleneceğiz inşallah. Biz de bu memlekete özellikle amaç Düzce. Düzceli olmak, Düzce’de kalmak, Düzce’de ölmek gibi bir kader çizgimiz var. Bunu en güzel şekilde bayraktarlık yaparak bölgemizin bütün meselelerini, güzelliklerini Düzceli bir marka ile Türkiye’nin geneline taşıma niyetindeyiz. Bu konuda destek olan, destek olacak, gönül veren ve gönül verecek herkese teşekkür ediyoruz. Bir yorumluyorum programının daha sonuna geldik. Cuma günü saat 15.00’da sizlerle beraber Öncü radyo ve ortak yayınında çok önemli bir gelişmeden bahsedeceğiz. Bir Belediye Başkanı hakkında çok büyük iddialar var ve ispatlar da var.”

HABER: Mehmet GÜNESEN