Kısa bir süre önce ‘Sanat Şehri Düzce’ sloganıyla Düzce’de kültür ve sanat etkinliklerini arttırılacağını duyuran Düzce Belediyesi, Düzceliler’in hevesini kursağında bıraktı.

Komşu etkinliğe doyuyor, Düzce uzaktan bakıyor

Komşu illerde belediyeler eliyle milli bayramlar ve özel günlerde birçok etkinlik vatandaşlarla ücretsiz buluşturulurken, yıllardır konser, sergi, tiyatro başta olmak üzere kültür sanat faaliyetlerinin sıfıra yakın olduğu Düzce’de neredeyse hiçbir etkinlik düzenlenmedi.

Kültür İl Müdürlüğü’nün getirdiği tiyatrolara sahne verildi

Düzce Belediyesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü koordinasyonunda farklı kentlerin devlet tiyatrolarına Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde birkaç ay önce sahne vermeye başladı. Düzce Belediyesi’nden yapılan açıklamada ‘Düzceliler sanata doyacak’ dense de bu tiyatro gösterilerinden ücret talep edilmesi hayal kırıklığına neden olmuştu.

Ücretli etkinlikle bültenli reklam

Yanı başımızdaki illerde vatandaşlar ücretsiz konser ve diğer etkinliklerle stres atarken kültür merkezindeki salonları özel sektöre de kiralayan Düzce Belediyesi’nin, basın kuruluşlarına gönderdiği bültenlerle ücretli etkinliklerin reklamını yapmasına ise anlam verilemedi.

Fiyatları 140 liraya kadar çıkıyor…

Basına servis edilen, “Aralık ayı dolu dolu geçecek, Düzceliler sanata doyacak” başlıklı bültende bilet fiyatı çocuklar için 10, yetişkinler için 18 TL olan devlet tiyatroları ile 140 TL’ye kadar çıkan özel tiyatroların, kişi başı 51 TL olan ‘Maşa ile Koca Ayı’ gösterisi gibi etkinliklerin reklamı yapıldı.

9 Aralık Üsküdar: Ücretsiz, 19 Aralık Düzce: 113 TL

İstanbul’un ilçesi olan Üsküdar Belediyesi tarafından 9 Aralık tarihinde ücretsiz olarak sahneye çıkarılarak ilçelilerle buluşturulacak olan Manuş Baba’nın bundan 10 gün sonra Düzce’de vereceği konserin fiyatı ise 113 TL olarak belirlendi.

Belediyenin kaç paraya kiraladığı bilinmiyor

Başka şehir ve ilçelerde vatandaşa ücretsiz etkinlikler hazırlamakla görevli olan Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün, Kültür Merkezi’nin etkinliklere kiralanan salonlarından etkinlik başına şirketlerden aldıkları ücret ise bilinmiyor.

Cuma günleri mehteran konseri ücretsiz

Düzceliler, yıllardır hasret kaldıkları kültür-sanat etkinliklerine ücretsiz olarak kavuşmak isterken, kentte hali hazırda ücretsiz olarak sunulan tek kültür etkinliğiyse cuma günleri Millet Bahçesi’nde verilen mini mehteran konserleri…

HABER: Mehmet GÜNESEN