Düzce Valiliği koordinasyonunda yeni tip koronavirüs (COVİD-19) salgını önlemleri kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için kurulan "Vefa Sosyal Destek Grubu", 80 saatlik kısıtlamada da aileleri yalnız bırakmadı. VEFA grupları yeni yılın ilk gününde de vefalı çalışmalarına aralıksız şekilde devam etti.

İLACIM BİTTİ DEDİ, ECZANEDEN ALINIP EVE TESLİM EDİLDİ

Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı süre içerisinde bir vatandaş ekipleri arayarak sürekli kullanmak zorunda olduğu ilaçlarının bittiğini bildirdi.

Bunun üzerine harekete geçen Vefa’lı ekipler vatandaşın ilaçlarını nöbetçi eczaneden temin ederek Darıca Mahallesi'ndeki ikametine götürüp teslim etti.

POŞETLERİ TAŞIYAMAYAN VATANDAŞIN YARDIMINA KOŞTULAR

Yine bir vatandaş kurallara uyarak ikametine en yakın markete giderek evinin ihtiyaçlarını karşılamak için alışveriş yaptı. Kısıtlama saatlerinde araç kullanmanın yasak olması nedeniyle poşetlerini evine götürmekte zorlanan vatandaş Vefa ekiplerinden yardım istedi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, vatandaşın yardımına koşarak alışveriş malzemelerini Şıralık Mahallesi’ndeki evine bıraktı.

Öte yandan Düzce Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personeli, sokağa çıkma kısıtlamasında da ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan yardımları ulaştırmaya devam ediyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN