3.lig 2. Grubun şampiyonluk yolundaki en iddialı takımı ve lideri, Düzcespor, TFF tarafından hava koşulları nedeniyle bir hafta sonraya kaydırılan 30. Hafta maçında, sezonun ilk yarısında evinde 3-0 yendiği Siirt İl Özel İdarespor’u 18 Temmuz Stadında 4-1 yenerek, 13. İç saha galibiyetini almış oldu.  Kırmızı lacivertli ekibimiz bu galibiyetle hem iç saha galibiyet serisini sürdürdü, hem de rakiplerinin puan kaybetmeleriyle, puan farkını   yaparak  61 puana yükselip liderliğini iyice garantiye aldı.

 SAHANIN TEMİZLİĞİNDE ÇOK ÇABA SARF EDİLDİ. TARAFTAR TAKIMINI YALNIZ BIRAKMADI

 TFF tarafından yoğun kar yağışına rağmen ertelenmeyen maçlar nedeniyle, 18 Temmuz Stadı, Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Düzce Belediyesinin  işbirliği ile saatler süren yoğun  bir çalışma sonunda futbol oynamaya elverişli hale getirildi .Maç esnasında zaman zaman yağan kar futbol oynayamaya engel teşkil etmedi. Düzceli taraftarlar ise soğuk havaya  rağmen Düzcespor’u yine yalnız bırakmadılar.  Maraton ve  kapalı tribünü dolduran Düzcespor taraftarı, maç boyunca takımlarını centilmence destekleyerek galibiyette  de  yine en büyük pay sahibi oldular. 

TİMUR KOSOVALI PERDEYİ AÇTI, GOLÜNÜ ATTI

Düzcespor 25 puanla 17. Sırada yer alan Siirt İl Özel İdarespor maçına hızlı başladı ve sık sık gol yollarını yokladı.  Düzcespor’un ilk golü 17. dakikada geldi.  Kazanılan korner atışından dönen topa kaptan Nevzat Bilen sert vurdu. Top, rakip kaleci Ahmet Taş’ın göğsüne çarpıp Timur Kosovala’nın önüne düştü. Bu futbolcu  önüne düşen topu düzgün bir vuruşla gole çevirerek takımını 1-0 öne geçirdi.  Düzcespor bu golden sonra bulduğu gol pozisyonlarını, değerlendiremeyince ilk 45 dakika 1-0 sona erdi.

 İKİNCİ GOL DE KOSOVALI’DAN GELDİ

Maçın ikinci yarısında ise Erçin Ilgaz, Emre Bekir’in taşıdığı topu Timur Kosovalıyla ile buluşturan ve sahanın en iyilerinden olan Oğuzhan Erdoğan 2. golün de atılmasında etkili olunca Düzcespor, 56. dakikada durumu 2-0 yaptı. Timur Kosovalı böylece bu maçta 2. golünü atarak takımının da rahatlamasını sağladı.  

EMRE BEKİR, BEN DE VARIM DEDİ

Yine bir pozisyonda Oğuzhan Erdoğan’ın  gönderdiği topla rakip ceza sahasında buluşan Emre Bekir güzel ve düzgün bir vuruşla takımına 3. Golü kazandırdı ve Düzcespor rakibi karşında 68. Dakikada 3- 0 öne geçti.   Bu golden birkaç dakika sonra rakip Siirt İl Özel İdarespor’lu Aytaç bir hava topunu golle çevirince durumu  78. Dakikada  3-1’e getirdi.   

OĞUZHAN ERDOĞAN BOŞ GEÇMEDİ

Maçta, 4 dakika ilaveye gidildi. Bu ilave dakikaların sonunda bu defa yine güzel bir ara pasıyla buluşan Oğuzhan Erdoğan sahneye çıktı ve takımına, rakip defans oyuncularını ve kaleciyi de çalımlayarak 4. golü kazandırdı.   Maç, bu skorla bitince, Düzcespor, puanını   61 yaparak, hem 13. İç saha galibiyetini aldı, hem de bu seriye devam ederek rakiplerinin de puan kaybetmesi ile liderliğini iyice sağlama almış oldu.   

KUTLAMALAR BAYRAM HAVASINDA

Maçtan sonra yine sahada kutlamalar ve geleneksel kutlamalar vardı. Taraftarın  coşkusuna Düzcespor’lu futbolcular da eşlik edince 18 Temmuz Stadında tam bir bayram havası yaşandı.

 EN YAKIN RAKİPLE FARK 8 OLDU

 30. hafta maçları sonunda Düzcespor’un en yakın takipçilerinden İskenderunspor, Hacettepe deplasmanında tek gole boyun eğdi ve 52 puanda kaldı. Düzcespor’un diğer bir rakibi olan Iğdırspor’da Malatya Yeşilyurt deplasmanında 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçlardan sonra, Iğdırspor 53 puanla 2. sıraya yerleşti. İskenderunspor ise aldığı mağlubiyetle 52. Puanla 3. Sıraya düştü. Düzcespor’un 30. Hafta sonunda oynanan maçların ardından en yakın rakibiyle puan farkı 8’e çıkmış oldu.

HABER : Harun Can Şerbetçi.