14- 20  Haziran Tarihleri arasında Sivas İlinde yapılan ve 2500 sporcunun katılımı ile gerçekleşen Yıldızlar Türkiye Şampiyonasında katılan Düzceli sporcular, 2 altın, 1 gümüş ve bir bronz madalya kazanarak İlimiz için Teakwondo dalında tarihi bir başarıya imza attılar. Bu sporculardan Mert Asya Gençlik ve Spor Kulübünden Damla Nur Yılmaz ile Düzce Ejder Spor Kulübünden Ahmad Ezzat Bidanok’un Türkiye Şampiyon olarak altın madalya ile ödüllendirilmesi Düzce için büyük bir gurur kaynağı oldu. 


ŞAMPİYONLAR MİLLİ TAKIM KAMPINA GİDİYOR
 Şampiyon olan Damla Nur Yılmaz ile Ahmad Ezzak Bidanok’un 10 Temmuz’da Konya ilinde başlayacak olan Milli Takım kampına katılacaklar. Türkiye Taekwondo milli takımında yer alan 20 sporcunun 2’ sinin Düzce'den olması  büyük gurur  kaynağı oldu.  Antrenörlüğünü Kemal Yolay'ın yaptığı Ahmad Ezzat Bidanok ve Antrenörlüğünü Hakan Şengönül'ün yaptığı Damla Nur Yılmaz, 27-31 Temmuz tarihleri arasında Bulgaristan'ın Sofya kentinde yapılacak Yıldızlar Dünya Taekwondo Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek. Her iki Düzceli sporcunun hedefi ise Milli Forma ile Dünya Şampiyonluğunu elde etmek. 


MİLLİ SPORCULARIMIZIN HEDEFİ, DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU
Diğer yandan, Yıldızlar Türkiye Şampiyonasında ayrıca,  Düzceli  diğer sporcularımız Doruk Kılıç Türkiye 2’ncisi ,Yağmur Yıldız, Türkiye 3.’ncüsü,Anadolu Cengaverleri Spor Kulübünden İlknur Balta Türkiye 6.ncısı, Metek Toki Spor Kulübünden Ömer Faruk Özkılıç Türkiye 6.ncılığını elde etti. Bu sonuçlara göre,  Düzce Taekwondo Takımı, takım halinde Türkiye de ilk 3 takım arasına girmeyi başarmış oldu. Böylesine üstün başarı  elde eden sporcularımıza Taekwondo 0il temsilci Kemal Yolay tarafından başarı belgesi takdim edildi. Türkiye Taekwondo Milli Takımında yer alan 20 sporcunun 2’ sinin Düzce'den olması  büyük gurur  kaynağı oldu.
  Haber: Harun Can Şerbetçi.