3. Lig 2. Grup’un şampiyonu Düzcespor! Bu sezon muhteşem bir grafik ortaya koyan Düzcespor, 37. hafta maçında deplasmanda karşılaştığı Yomraspor’u 2-1 yendi. Bu skorla puanını 75 yükselten Düzcespor şampiyonluk düğümünün son haftaya bırakmadan çözdü. Rakiplerinin hevesini kursağında bırakan kırmızı lacivertliler grubunun şampiyonu olarak 2. Lig’e yükseldi.

21 sene sonra yeniden 2.Lig’de

Düzcespor, en son 2000-2001 sezonunda 2. Lig’de yer almış, ancak depremin getirdiği ağır psikoloji ve ekonomik yük nedeniyle tutunamamıştı. 21 sene sonra Düzcespor, yeniden 2. Lig’deki yerini almış oldu.

Kalbimiz Trabzon’da attı

Kritik maç 1 Mayıs Pazar günü saat 15.00’te Of Stadyumu’nda maçın Şanlıurfa bölgesinden hakemi Erhan Kutlu’nun düdüğüyle başladı. Bu sezon iç sahadaki maçlarda sel olup 18 Temmuz Stadyumu’na akan tüm Düzceliler’in kalbi Trabzon’da attı.

Şampiyonluk maçında Düzcespor’un başarılı ve tecrübeli teknik direktörü Yavuz İncedal’ın ilk 11 tercihi Ersin Aydın, Onur Şirin, Samet Eker, Mikail Koçak, Murat Gürbüzerol, Oğuzhan Erdoğan, Erçin Ilgaz, Recep Kalkan, Nevzat Bilen, Emre Bekir, M. Rıdvan Özdemir şeklinde oldu.

Oğuzhan 11. dakikada sahneye çıktı

Maçın hemen başında oyunun kontrolünü eline alan Düzcespor, peş peşe ataklarla rakip kaleye yüklendi. Düzcesporlu oyuncular bu pozisyonlardan yararlanamazken Oğuzhan Erdoğan 11. dakikada sahneye çıktı. Enfes bir gol atan Oğuzhan, kırmızı lacivertli takımı 1-0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra da Düzcespor, Yomraspor kalesine yüklenmeyi sürdürdü ancak bir türlü ikinci golü bulamadı. Maçın ilk yarısı Düzcespor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Beraberlik golü yıldırmadı

Kırmızı lacivertliler, maçın ikinci yarısına da istekli ve önde başlayan taraf oldu. Pas oyunu oynayan Düzcesporlular rakip kaleye art arda pozisyonlarla yüklenmeye devam etti. Düzcespor farkı 2’ye çıkarmak için uğraşırken 60. dakikada kaptırılan topun ardından yenilen talihsiz golle durum 1-1’e geldi. Maçın 64. dakikasında M. Rıdvan Özdemir’in sakatlığı nedeniyle Düzcespor’da ilk değişiklik yapıldı. Semih Üstün oyuna dâhil oldu.

6 dakika sonra öne geçiren gol

Beraberlik golünün daha da hırslandırdığı Düzcespor, ataklarla yüklendiği bu dakikalarda 66. dakikada öne geçti. Nevzat, güzel taşıdığı topu al da at dercesine attığı Murat Gürbüzerol, muhteşem bir golle kaleciyi avlayarak Düzcespor’u yeniden öne geçirdi. Maç bu skorla sona erince Düzcespor şampiypn oldu. 

Düzce’de muhteşem coşku

Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Düzce’de sokaklar insan seline döndü. Koca Çınar’ın şampiyonluğu kentin dört bir yanında coşkuyla kutlandı. Düzce sokakları kırmızı lacivert renklere büründü. Düzcespor’un cefakar taraftarıyla buluşacağı 7 Mayıs Cumartesi günü Düzce 18 Temmuz Stadyumu’nda oynanacak Düzcespor-Çarşambaspor maçında şampiyonluk coşkusu tavan yapacak.

HABER: Harun Can ŞERBETÇİ