Avcılar arasındaki kaynaşmayı sağlamak için düzenlenen Aycılar Bayramı cumartesi günü başlıyor. Avcılık camiasını biraraya getirerek bir şenlik havasında organize edilmesi düşünülen avcılar bayramı 2 gün sürecek. Atışlar, Düzce Poligon tesislerinde, köpek müsabakası ise Gölyaka tesislerinde yapılacak.

Avcılar Bayramında bir çok atış yarışmaları yapılacak. Bu yarışmalar, katılıma göre gençler ve bayanlar kategorilerinde olacak. Ayrıca havalı tüfek yarışmalarında avcı çocukları da ayrı bir kategoride yarıştırılacak. Açık havada yapılacak olan bayramın en önemli etkinliklerinden biri ise avcı panayırı olurken şenlik alanında kurulacak olan standlarda, avcılıkla ilgili el sanatları sergisi açılacak.

Şenliğe katılanlar stantlarda gravür işleme sanatından da örnekler görebilecekler. El sanatlarının yanısıra ressamların yaptığı tablolar, heykeller, çiniler ve hediyelik eşyalar da bu stantlarda görülebilecek. Panayırda kurulacak olan ikinci el pazarında ise bıçak, tüfek gibi avcılık malzemelerini tek elden satma imkanı bulunabilecek. Bayramın son gününde ise Avcılık Oskarları dağıtılacak.