Kırmızı lacivertli ekip Alanya Kestelspor maçına kalede; Orhan, savunmada; Enver, Oğulcan, Onur, Adem oynarken orta sahada; Bilal, Yusuf, Barış, Nevzat ve Mutlu ileri uçta ise Ömer Faruk şeklinde sahada yer aldı. Düzcespor sahaya 4-2-3-1 sistemi ile konumlandı.

Düzcespor maça iyi başlarken ilk gol çok erken geldi. Attığımız kornerde iyi pas çalışmasında Mutlu ceza sahasının içine gönderdiği pasta son haftaların en formda oyuncusu Nevzat Bilen, güzel bir kafa vuruşu ile takımımızı 1-0 öne geçirmeyi başardı. Bundan sonraki dakikalarda takım olarak topun arkasına geçen Düzcespor oldu. İlk yarının son bölümlerinde topa sahip olan takım Kestelspor olurken Düzcespor oyuncuları bir türlü topa sahip olamadı. İlk yarı boyunca savunmamız ve kalecimiz Orhan rakip Alanya Kestelspor ataklarını tek tek eriterek soyunma odamıza 1-0 galip girmemizi sağladı.

MAÇIN 2. YARISI

Alanya Kestelspor maçın ikinci yarısına tüm riskleri alarak başladı. İlerleyen bölümlerde maçın 62. dakikasında Düzcespor’da oyundan Mutlu ve Barış çıkarken bu ikilinin yerine Bulut Kaya ve Malik oyuna dahil oldu. Bu dakikadan sonra Düzcespor sahada daha iyi organize olarak rakip kaleye gitmeye başladı. 66. dakikada rakip savunma arkasına atılan topta Nevzat önüne aldığı topu düzelterek yaptığı vuruş gol olunca derin bir oh çektik. Durumu 2-0 yapan Düzcespor, sahada daha iyi organize olmaya başladığında rakip oyuncular gerildi.

Maçın 78. dakikasında rakip oyuncu Batuhan, futbolcumuz Nevzat’a dirsek atınca maçın İzmir bölgesi hakemi direk kırmızı kart gösterdi. Sahada 10 kişi kalan Alanya Kestelspor sahada daha fazla gerildi. Düzcespor oyuncu grubu ise maç esnasında sakin kalmayı tercih etti. Düzcespor maçın son bölümlerinde sahada daha fazla top yaparken son final paslarında başarılı olsa müsabaka daha farklı olabilirdi.

Maçın son düdüğü ile zorlu müsabakanın kazananı Düzcespor oyuncu grubunu ve teknik ekibini kutlarım. Maça damga vuran oyuncular ise savunmanın merkezinde oynayan Onur ve Adem iyi bir oyun çıkarttı. Kalecimiz Orhan sergilediği performansla sahada adeta devleşti. Orta sahada Yusuf Akyel ise çok koştu ve yaptığı iyi paslar ile takımımızın dinlenmesini sağladı.

Sol kenarda oynayan Nevzat ise sahanın yıldızı olurken rakip ağları 2 kez sarstı. Ömer Faruk ise bu müsabakada bilhassa 2. yarıda çok koştu. Oyuna sonradan dahil olan Bulut Kaya ise girdikten sonra takımın pas yapmasını sağladı. Düzcespor’un bu galibiyeti şampiyonluk tünelindeki ışığı gösterirken Düzce ilinin bayrakları şehre asmaya başlamaları fayda getirecek. En önemlisi ise Bakanımız Faruk Özlü’nün, A.Ş olayını hızlandırması ve Düzcespor’a sıcak para girmesini sağlaması gerekiyor.