Düzcespor rakibi 1954 Kelkit karşısına 4-2-3-1 oyun sistemi ile çıktı. 1954 Kelkit Belediyespor 4-1-4-1 oyun düzeni ile sahada yer aldı. Düzcespor kalede Furkan savunmada Enver, Mutlu, Onur, Abdullah orta sahada Bulut, Yusuf, Barış, sağ kenarda Metin, sol kenarda Nevzat, ileri uçta ise Ömer Faruk şeklinde sahada yer aldı. Düzcespor oyuna baskılı bir tempoda oyun ortaya koydu. İlk 15 dakika içinde Düzcespor önce Ömer Faruk ve daha sonra Metin’in girdiği gol pozisyonundan yararlanamadı. 21. dakikada sol bek Mutlu, topu yanındaki Abdullah’a verdi. Abdullah, topun üstüne basarak yere düştü ve rakip baskı yapınca topu kornere attı. Rakibimiz 1954 Kelkit tarafından kullanılan korner sonucunda altı pas içinde kafa vuran rakip futbolcu topu ağlarımıza yolladı. Bu kornerde adam paylaşımı olmadı ve kalecimiz Furkan’ın da çıkıp topu alması veya yumruklaması gerekirdi. Karşılaşmanın ilk 25 dakikası içinde rakibin pozisyonu bulunmazken kaçırdığımız 2 gol bulunuyor. Yediğimiz ilk gol ile 1-0 yenik duruma düştük. Bu golden sonra baskımız devam ederken ilk yarının sonunda sağ taraftan gelen ortaya Nevzat’ın topun geldiği yöne vurmasına rağmen rakip oyuncu topu kale çizgisinden çıkardı. İlk yarı soyunma odasına 1-0 mağlup girdik.

İKİNCİ DEVRE

Maçın ikinci yarısına teknik direktörümüz Kemal Kılıç 2 değişiklik yaparak 4-4-2 sistemine döndü. Yapılan iğne tedavisi ile maça çıkan Onur’un yerine Osman Boz ve Barış’ın yerine ise Malik oyuna dahil oldu. Savunmamızı önde kuran, devamlı sağdan ve soldan ataklar geliştiren temsilcimiz Düzcespor rakibi kendi sahasından çıkartmadı. Düzcespor oyuncularının son vuruşlarını bir türlü yapamadığı maçta inanılmazlar goller kaçtı. Maçın son bölümlerinde iyice bunalan Kelkit Belediyespor oyuncuları yerden kalkmadı. Kalecileri ikinci yarının başından sonuna kadar oyunu yavaşlatmak ve  tempoyu düşürmek için elinden geleni yaptı. Maçın 90. dakikasında bütün riskleri alan Düzcespor’umuz kalesinde ikinci golü görerek zorlu deplasmandan 2-0 mağlup ayrıldı.

BAZI FUTBOLCULAR ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMADI

Düzcespor genelde çok iyi oyun ortaya koyarken tek eksiğin gol olduğunu söyleyebiliriz. Bazı oyuncular mükemmele yakın mücadele ve oyun orta koyarken bazı oyuncularda taşın altına elini koymayarak İzmir kordonunda gezer gibiydi. Şunu unutmamalılar, Düzcespor forması her oyuncuya nasip olmaz. Bu şehir çok büyük oyuncular gördü. Formasını terleterek sırılsıklam eden oyuncular sahada mücadele ederken bazı oyuncuları ter dahi dökmedi. Başkan Gökhan Kapoğlu ve yönetim kurulu oyunculara karşı görevlerini son ana kadar gerçekleştirirken bazı oyuncuların ise yapması gerekeni yerine getirmediği için nasıl olsa ilk 11’de oynuyorum havasındalar. Maddi yönden hiçbir alacakları olmayan bazı oyuncu grubunun neden maçlara odaklanmadığı bilinmezliğini koruyor. Genele bakıldığında Düzcespor lider Kelkit Belediyespor’u ezdi ve bir takımın deplasmanda bu kadar gol pozisyona girerek gol atamaması çok garip. Oyun olarak mükemmele yakın bir oyun ortaya koyan Bulut, Mutlu ve Nevzat. Bu üç oyuncuya ayak uyduran oyuncular bulunurken hiç ayak uydurmayan ve sahada sadece gezinen oyuncularında olduğunu söylemek istiyorum. Düzcespor oyuncu grubu kendilerini Başkan Gökhan Kapoğlu’na yönetim kuruluna ve Düzcespor taraftarlarına affettirmeleri için Bayrampaşa ve 68 Aksaray Belediyespor maçlarını 6 puan ile kapatması gerekiyor. Son olarak Düzcespor’dan ayrılan birçok oyuncu Düzcespor’dan ayrıldığı için pişman olduğunu ve geri dönmek istediklerini söylerken şu an takımda bulunan oyuncuların bu kulübün kıymetini bilmelerinde fayda var.