Muay Thai Bölge Başkanı ve Düzce Temsilcisi Birol Aksu Öncü Tv Spor Servisine Düzce’deki Muay Thai’nin geçmişi, lisanlı oyuncu sayısı, 24 Şubat 01 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan Üniversiteler arası Türkiye Şampiyonası hakkında konuştu.

“Muay Thai iki bin yıllık geçmişi olan Tayland boksudur”

Muay Thai Kick Boks’un bir üst spordur diyen  Aksu  “Kick Boks’un Muay Thai’den yaratıldığı söyleniyor.  Muay Thai diz, dirsek, boksun ve kısmen de güreşin olduğu bir spordur” tespitinde bulundu.
“ Muay Thai’nin Düzce’de altı yedi yıllık bir geçmişi var”
“ 100-120 civarında lisanslı Sporcumuz var “ olduğunu söyleyen Aksu “Hızlı bir şekilde Muay Thai severleri bir araya getirdik. Üçte kulübümüz var. Bu sene vize alanlarla birlikte 7 vizeli hakemimiz var. Bunlardan bir tanesi Uluslararası, bir hakemimiz Ulusal diğerleri de bölge hakemi” dedi.

“Düzce’de her yıl yaptığımız herkese açık etkinlikleri binlerce kişice izliyor “

“Yakında Hendek’te profesyonel ve yabancı sporcuların geleceği müsabakalar da  ulusal bir kanalda yayınlanacak  “ diyen Aksu sözlerine şöyle devam etti “ Bölgede tüm illerde teşvik müsabakaları yapılıyor. 7 ilde yapılıyor. Bu 7 il Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik, Düzce ve Balıkesir. Toplamda 7.000 lisanlı sporcumuz mevcut. Kocaeli, Bursa, Balıkesir çok aktifler. Bilecik’te yeni oluşmasına rağmen bir kulübümüz var bir temsilciliğimiz var. Yalova’da sporcularımız var. Teşvik müsabakalarının yanı sıra profesyonel müsabakalar da yapıyoruz.  Tüm protokol geliyor. Gelen sporcular da Dünya ve Avrupa dereceleri olan sporcular. Türkiye dereceleri olan sporcular. Yakında Sakarya adına Hendek’te TV 8’5 canlı yayınlayacağı bir müsabaka var.  Profesyonel ve yabancı sporcuların geleceği bir organizasyon.  Hem sporcu kalitesi hem de etkinlikler açısından bizim bölgemiz en aktif bölgelerinden biri. “ dedi.

”Dünya şampiyonu çıkarmış bir üniversite tabi ki katılacak”

“Bu yıl 58 Üniversite arasında Düzce Üniversitesi açık ara birinci oldu ” diyen Muay Thai bölge başkanı Birol Aksu sözlerine şöyle devam etti. “ Hendek’te 2 Martta organizasyon var. Düzce’de her yıl profesyonel maçlar yapıyoruz. 2 Eylül de de yaptık. Profesyonel ligler var bunun için talepte bulunduk. Eğer olursa burada yapacağız. Yeniden bölge şampiyonlarına dönülecek. Bölge seçmelerinden ilkini Düzce’de yapmayı düşünüyoruz. Bu yıl Düzce Üniversitesinden 21 sporcu ile katıldık. 58 üniversite arasında Türkiye şampiyonuyuz.  Açık ara fark ile şampiyon olduk.  Üniversiteler arası Türkiye Şampiyonasına 24 Şubat 01 Mart arası Üniversiteler arası Muay Thai şampiyonası olacak üniversitemizden 20-21 öğrenci arasında katılım olacak. Geçen yılın Türkiye şampiyonunu birde Dünya şampiyonu çıkarmış bir üniversite tabi ki katılacak. Geçen yıl şampiyonlukları bir alttaki üniversiteden %50 fazlası ile aldık. O yüzden memnunuz mutluyuz” dedi.
 
 
Düzce üniversitesi Bio Medikal öğrencisi Eda Hemiş’te Muay Thai yapıyor. Geçen yıl katıldığı müsabakada Türkiye Üçüncülüğü elde etti.  

“Geçen Sene Kick Boks ve Muay Thai de Türkiye Üçüncüsü oldum”

“ Kürsüye çıkmak güzel bir his olduğunu belirten Eda Hemiş “ Ben yaklaşık 5 yıldır Muay Thai yapıyorum. Düzce Üniversitesi’nde sporcuyum aynı zamanda Bio Medikal öğrencisiyim. Geçen sene üniversite adına Kick Boks ve Muay Thai ye girdim. İkisinde de üçüm var. Türkiye’de derecem var. Maalesef bazı sebeplerden dolayı açık turnuvaya katılamadım. O yüzden milliğim şuan yok. Çoğu insan bir bayan böyle bir spor yapabilir mi diye bakıyorlar ama bence herkes yapmalı. Çok eğlenceli. Ringde olsun antrenmanlarda olsun antrenörlerimiz sağ olsun bizimle ilgileniyorlar.  Babamın arkadaşı ilk kulübü açmıştı. Babam git hem güçlenirsin dedi ilk o şekilde gittim. Ben zaten çok diğer sporlarla da ilgilenmiştim. Tenis olsun futbol olsun öyle gittim. Direk maça çıkacaksın dediler. Babamın zaten Taekwondo geçmişi de var öyle başladım.  Türkiye üçüncülüklerinden sonra herkesin beklentisi arttı. Herkes mutlu oluyor destekliyorlar özellikle başkanımız bizi çok destekliyor. Şampiyonlara giderken bize sponsor  çok desteği oldu. Kürsüye çıkmak güzel bir his. Bundan sonraki hedeflerim Avrupa olur dünya olur “ şeklinde konuştu.

SPOR SERVİSİ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ