Futbolseverlerin özlemle beklediği Bölgesel Amatör Lig’de oynanan maçlarla 2021-2022 sezonunun perdesi açıldı. Bu sezon 7. Bölge 1. Grup’ta mücadelede profesyonel lige çıkma mücadelesi veren Düzce temsilcileri Beyköy Belediyespor ve Çilimli Belediyespor da ilk maçlarını oynadı.

Geçen sezon sıkıştırılmış lige katılmama kararı alan ve bu sezonda Düzce ve Beyköy’ün gençleri ile Düzce Üniversitesi öğrencilerinden dinamik bir takım kuran Beyköy Belediyespor ilk maçta Bakırköyspor’a konuk oldu. Maçın 18. dakikasında Semih Akyıldız’ın golüyle 1-0 öne geçen kırmızı siyahlı takım dakika 42’de Ertan Zengin’in golüyle farkı ikiye çıkardı.

45+2’de rakip Bakırköyspor durumu 2-1’e getirdi. İlk yarı bu sonuçla sona erdi. Maçın ikinci yarısı da tam bir çekişmeye sahne oldu. İki takım da ataklardan yararlanamazken Bakırköyspor, 90+9’uncu dakikada beraberlik golünü yakaladı. Maç bu skorla sona ererken Beyköy Belediyespor, 2-0 öne geçtiği maçta 1 puanla yetindi.

Çilimli Belediyespor ise sezonun ilk maçında komşu il takımı Ereğli Belediyespor’u ağırladı. Geçen sezon grup aşamasını kayıpsız geçerek finale kadar yükselen ancak 3. Lig biletini son dakikalarda Hendek Belediyespor’a kaptıran Çilimli Belediyespor ilk maçta rakibine göz açtırmadı. Maçın ilk yarısının uzatma bölümünde Burak Kütükçü’nün ayağından golü bulan Çilimli ekibi devreye 1-0 önde girdi. İkinci yarıya da iyi bir başlangıç yapan yeşil beyazlılar 75’te Orhan Yüksel ve 90+4’te Yunus Genç’in attığı gollerle maçı 3-0 kazandı.

Bu sonuçlarla Çilimli Belediyespor, BAL 7. Bölge 1. Grup’ta liderlik koltuğuna oturdu. Beyköy Belediyespor ise 4. sırada yer aldı. 7 Kasım Pazar günü oynanacak 2. Hafta maçlarında Beyköy Belediyespor, Devrekspor’u ağırlayacak. Çilimli ise haftayı bay geçecek.

Öncü Spor Servisi