Anadolu Yıldızları Taekwondo Ligi Müsabakaları 6-9 Nisan tarihleri arasında Karabük’te yapıldı. Düzceli taekwondocular da müsabakalara 16 sporcu ile katıldı. Müsabakalarda 3 altın, 6 gümüş ve 5 bronz madalya kazanan Düzce’nin sporcuları yarı finale yükseldi. 

14 madalya alarak kürsüye çıktı

10 ilin yer aldığı müsabakalarına Kemal Yolay’ın kafile başkanlığı yaptığı, il antrenörleri Hakan Şengönül ve Ergün Öter’in nezaretinde katılan Düzceli kız ve erkek 16 taekwondocudan oluşan Düzce takımından kızlar kategorisinde ringe çıkan 29 kiloda Yağmur Yıldız, 37 kiloda Hatice Nisa Kır ve 41 kiloda Damla Nur Yıldız tüm rakiplerini yenerek ilimize üç altın madalya kazandırdı.

Müsabakalar da ayrıca, erkekler kategorisinde ringe çıkan Düzceli soruculardan 33 kiloda Mert Şengönül, 37 kiloda Utku Kap, 49 kiloda Tuğra Oylu, 57 kiloda Doruk Kılıç ve kızlarda da 51 kiloda Hayrunisa Nefise Yüksel gümüş madalya kazandı.

Düzce takımından Bronz madalya kazanan sporcular ise kızlarda 44 kiloda Öykü Yaman, 47 kiloda Esila Göktepe ve erkeklerde de 65 kiloda Mahmut Ergin, 41 kiloda Yiğit Acar ve 53 kiloda da Ömer Faruk Özkılıç ise bronz madalya kazandılar.

Yarı finale katılacaklar

Düzceli sporcular bu başarılarıyla 12- 15 Mayıs tarihlerinde Erzurum’da yapılacak olan yarı final müsabakalarına katılmayı hak ettiler. Sporcularımız yarı finalde de aynı başarıyı gösterip ilk 4 takım arasına girerlerse Türkiye finallerine katılıp ilimizi temsil edecek. 

HABER: Harun Can ŞERBETÇİ