Türkiye futbol federasyonu yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi. Bölgesel Amatör Lig’e katılacağını bildirip, fikstüre dahil olan kulüplerin, Bölgesel Amatör Lig başlamadan veya başladıktan sonra ligden çekilmesi veya çıkarılması halinde, yatırdıkları teminat yanacağı gibi, aynı sezon içinde kendi ilinin yerel liginde de yer alamaz ve Bölgesel Amatör Lig’den düşmüş sayılır.

Bölgesel Amatör Lig’e katılan kulüplerin antrenman ve müsabakalarda fiilen kullanılan, mülkiyeti kulübe ya da kulübün bağlı olduğu kuruma ait olan veya bu kulüplere tahsis edilmiş, soyunma odaları ve hakem odasına sahip, nizami boyutlarda, doğal çim veya uygunluğu Türkiye Futbol Federasyonu tarafından onaylanmış suni çim zeminli bir sahayı belirtilen kriterlere uygun olarak temin etmeleri zorunludur.

 Bölgesel Amatör Lig’e katılacak olan kulüpler lige katılım teminatı olarak 22.000 TL. tutarındaki miktarı Federasyonumuz hesabına nakit olarak yatırmak zorundadır. 2019-2020 sezonunda BAL’da yer alan kulüpler yatırmış oldukları teminatlarını çekmedilerse yeniden teminat yatırmalarına gerek yoktur. Teminatlarını çeken kulüpler teminat miktarını yeniden yatırılacaklardır. 2020-2021 sezonunda BAL’a katılacak kulüpler teminatlarını mutlaka yatırmak zorundadırlar. Katılım teminat miktarı sezon sonunda kulübün varsa TFF’ ye ödemek zorunda olduğu AFDK tarafından verilen para cezası bedelleri, takımın veya taraftarların saha veya statlara vermiş oldukları zarar bedelleri vb. bedeller kesildikten sonra kulüplere iade edilir. Katılım teminatı fikstür çekildikten sonra takımın ligden çekilmesi veya çıkarılması halinde iade edilmez diye ifadeler kullandı.