Düzcespor için 3’üncü kez yapılan ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün başkanlık ettiği toplantıya, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, STK temsilcileri ve Düzcespor Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.  

“Her zaman Düzcespor’u destekleyeceğiz”

Yaklaşık 5 saat süren toplantının ardından, basın açıklaması yapan Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzcespor A.Ş’nin kurulması için kararlı olduklarını ve her zaman takımı destekleyeceklerini söyledi. Toplantıda, Düzcespor’un içinde bulunduğu mali kriz ile ilgili istişarelerde bulunduklarını ifade eden Başkan Özlü, “Düzce’deki belli kurumlar ve belli kurumsal yapılar ile Düzcespor’un toplam yılı bütçesinin sağlama ve destek olma konusunda mutabık kaldık” diye konuştu.

“Sezonu şampiyonlukla kapatmayı hedefliyoruz”

“Sezonu şampiyonlukla kapatmayı hedefliyoruz” diyen Başkan Özlü, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu akşam Düzcespor ile ilgili 3. Toplantımızı yaptık. Toplantının katılımcıları, biliyorsunuz Düzce’nin kurumsal yapılarının temsilcileri ve başkanları ile birlikte bir araya geldik. Bu toplantıda, geçen toplantıda aldığımız kararları, gözden geçirdik. Özellikle şirketleşme konusu ve Düzcespor’un içinde bulunduğu mali konuları istişare ettik. Geçen sefer aldığımız kararlarla ilgili iradeyi bu akşam teyit ettik. Bütün arkadaşlarımız Düzcespor’un yanında olduklarını, Düzcespor’a destek vereceklerini ifade ettiler. Hem mali konularda, hem de şirketleşme konusunda kararlarımızı gözden geçirdik. Süreci devam ettireceğiz. Önümüzde ki günlerde Düzcespor ile ilgili Düzcespor A.Ş. adında şirketi kuracağız. Dolayısıyla bizler Düzcespor’un arkasındayız, Düzcespor’un yanındayız, Düzcespor’u destekliyoruz. Bu konuda her hangi bir sorunun olduğunu düşünmüyoruz. İnşallah bu sezonu güzel bir skorla, mümkünse şampiyonlukla kapatmayı hedefliyoruz.”

“Stadyum için proje aşamasına geldik”

Toplantıda Düzcespor’un tesisleşme konusunu da masaya yatırıldığını kaydeden Başkan Özlü, Düzcespor için Şıralık bölgesine spor kompleksi kuracaklarını, yeni stadyum için ise hazırlanan projenin ihale aşamasını geldiğini müjdeleyerek, şunları söyledi:

“Biliyorsunuz Şıralık bölgesinde Düzcespor kompleksi şeklinde bir tesis inşa ediyoruz. Bu tesiste Düzcespor’un bir antrenman sahası olacak. Bunun inşasına başladık. Bunun ile ilgili bir tanıtım videosu hazırlanıyor, bunu Düzce kamuoyu ile paylaşacağız. Diğer taraftan yeni bir stadyum inşası konusunda, projelerimizde belirli bir aşamaya geldik. Önümüzdeki günlerde bunun ihalesini yapacağız. Aynı zamanda bu bölgede zemin etütleri yapıyoruz. Şıralık bölgesinde yaklaşık 130 dönümlük bir arazide büyük bir spor kompleksi inşa ediyoruz.”

Haber: Savaş ARI