Ligin bitmesine 1 hafta kala Düzcespor'un şu anki puan durumuna bakıldığında işi zora soktuğu görülüyor. İlk yarıda son haftaya girilirken 9 puana sahip olan Düzcespor'un liderle arasında 8 puan fark bulunuyor. Liderlik yarışından kopma aşamasına gelen Düzcespor' da aynı grafik devam ederse ligden düşme konusu gündeme gelecek.

Yapılan hesaplamalarda 2. devredeki hiçbir maçın kaybedilmeden kazanılması halinde diğer takımların her maçı kaybetmesi beklenecek. Ancak şimdilik sadece umut aşamasında kalacak olan bu hesaplamaların gerçekleşmesi bile belkide Düzcespor'u kurtarmaya yetmeyecek.

Yakın çevrelerde şu an konuşulan ve hakim olan düşünce ise her şeyin bu hafta belli olacağına dair. Taraftar arasında ise Düzcespor'un tekrar eski günlere dönmesi korkusu hakim. Senelerce Amatör ligden kurtulma hasretini yaşayan Düzcespor'un profesyonel ligde mücadele etmesine daha doyamadan, ligden düşmesi ihtimalini kabullenemeyen taraftarlar, kendi aralarında kurdukları kulislerde Düzcespor'u kurtarma senaryoları üretiyorlar. Ancak tüm bu umutlar ve iyi yöndeki düşüncelerin gerçek olup olmayacağı devre sonunda belli olacak.