Düzcespor’a yaptığı hatırı sayılır bağışla, Düzce’deki tüm iş insanlarına örnek olan, Düzce’nin başarılı İş İnsanı, Türkseven Şirketler Grubu Onursal Başkanı Ömer Faruk Türkseven, canlı bağlantı yolu ile Oxijen TV’de spor yorumcusu Mustafa Yıldırım’ın hazırlayıp sunduğu “90 Dakikada Düzcespor” programına konuk oldu.

Düzcespor’a yaptığı destekler tüm Düzce halkının taktirini kazanan Türkseven programda, tüm Düzce iş dünyasına takımımıza destek olma çağrısında bulundu.   

Düzcespor’a destek çağrısı…

Düzce Belediyesi’nin Düzcespor’a elinden geldiği desteği yaptığına inandığını kaydeden Türkseven, “Sayın Bakanımız Faruk Özlü’nün, Düzcespor’a altyapıda katkıları oldu. Ben bunu takip ediyorum, kendisi ile bire bir görüşmedim ama. Düzcespor’un sahalarını yaptığını, Düzcespor’un stadı için projeler çizdiğini, Düzcespor için elinden geldiğini yaptığını zannediyorum. Tabii, yapılanlar hiçbir zaman yetmez. Çünkü Düzcespor çok büyük bir camia. Yani ne yaparsan, tekrar yapılması gerekiyor, yani bu işi bırakmamak gerekiyor. Düzcespor yöneticileri birkaç sezondan beri, kendi ceplerinden, kendi camiası bir şekilde idare etmeye çalışıyorlar. Ama bundan sonra Düzce’deki toplumun da, Düzce’deki iş adamalarımızın da, bürokratlarımızın da, Düzce’de yaşayan insanlarımızın da Düzcespor’a destek olacaklarını zannediyorum. Ben öyle yorumluyorum. Tabii belediyemizin de elinden geleni yapacağını zannediyorum. Tabii ben bunun hukuki boyutlarını bilemiyorum. Nasıl yardım eder?” diye konuştu.

“Düzcespor’un kalıcı gelirlere ihtiyacı var”

Düzcespor’un kalıcı gelirlere ihtiyacının olduğunu vurgulayan Türkseven, “Yıllarca Düzcespor’un kalıcı gelirlere ulaşsın, kalıcı gelirler oluşsun diye çok çaba sarf etti bütün yöneticiler. Tabii bunları belediyeler veremiyor. Geçen de Sadullah Bey’de yorumluyorum programında, bu konudan bahsetti. Tabii orada çok güzel bir şeyden bahsetti; mesela Düzcesporumuz’un kalıcı gelirlere ihtiyacı var. Düzceli iş adamları bir birliktelik yapıp, Düzcespor’un kalıcı gelirlerine ulaşmasını sağlayabilir. Ben bu konuda varım. Bu konuda benim önderlik yapacak halim yok, büyüklerimiz var, onlar önderlik yaparsa, bizde o oluşumun içerisinde oluruz. Mesela; belediyemiz veya İl Özel İdaremiz, topluma açık olan yerleri ihaleye çıkartıyor. Ben şuna varım; Düzcespor A.Ş diye bir firmamız vardır, yoksa yapılsın. Bu çıkan ihaleleri de iş adamlarımız birlik içerisinde bu ihaleyi asın ve Düzcespor’a hediye etsin. Eğer Düzceli isek, Düzceli iş adamı isek, Düzce’de yaşıyorsak, Düzce’de para kazanıyorsak, bu katkıyı yapmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

“Düzceli iş adamlarına sesleniyorum; Düzcespor için gelin birlik olalım”

Düzce iş dünyasına Düzcespor için birliktelik çağrısı yapan Türkseven, programda konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Düzcespor bizi nasıl cebimizden 1 lira çıkmadan şereflendiriyorsa, para vererekten değil de katkılı bir sefer vererek ve ondan sonrada devamlı katkı gelsin Düzcespor’a. Mesela biz bir yardım ettik ve bilemiyorum, ama birçok insan da yardım ediyordur. Düzceli iş adamlarını, gönüldaşlarını, ailelerini Düzcespor’a hediye etmeye çağırıyorum. Yeni nesil bunu bilemiyor biz aile diyoruz aile ile büyüdüğümüz için ama bizde bir şirketler topluluğuyuz. Bizim şirketler topluluğumuz olarak Gökhan kardeşim ya da Belediye Başkanımız veya Valimiz önayak olsun, biz kamunun bir yerini ihale ile alalım, herkesin girdiği gibi açık ihale ile alalım. Düzceli iş adamlarına sesleniyorum. Gelin birlik olalım. Düzcespor’un kalıcı gelirini böylece yapalım. Hiç olmazsa bizim şerefimiz haysiyetimiz kendi firmamız gibi üst noktalarda görelim.  Ben prosedürü bilmiyorum ama üstümüze düşeni yapalım. Orada bizim büyüğümüz Zekeriya abimiz var siz varsınız Gökhan kardeşimizde bu işleri biliyor. Düzce’nin idarecilerinden de yardım alalım veya bu konuyu hukuki boyuta oturtacak avukatlarımızdan yardım alalım Düzcespor’a bir kalıcı yer değil birkaç tane kalıcı yer kazandıralım. Biz Düzceli bir aile ve şirketler grubu olarak bunu canı gönülden destekliyoruz. Bakanımız ve Belediye Başkanımızda üstüne düşeni yapacaktır ve yapıyor da. Nasıl yapıyor derseniz şu anda ki sosyal tesislere çok yardımları oldu. Statla ilgili girişimleri var. Sayın Bakanımızı ufak işlerde değil de büyük işlerde yoralım. Büyük işlerde ona gidip yardım isteyelim. Çünkü burada çakılan çivinin Düzce’ye faydası olduğu gibi buradaki bürokratlarımıza da çok faydası olacak çünkü burada yakılan meşale Türkiye’de yakılmış olacak.”

“Gökhan Başkanın bırakmasını istemiyorum”

Başta yöneticiler olmak üzere Düzceliler’in Düzcespor Kulüp Başkanı Gökhan Kapoğlu’nu yalnız bırakmaması gerektiğinin altını çizen Türkseven, şunları söyledi:

“Yani kesinlikle haklısınız ama tabi ki ben Düzce'nin vatandaşı olarak Gökhan Başkanın bırakmasını istemiyorum. Çünkü hiç kendi işlerine de bakmıyor, sırf Düzcespor ile ilgileniyor. Hakkını helal etsin ne diyeyim yani. Hem dışarda, hem içeri de Düzcespor'u bırakmıyor. Sevenleriyle beraber bırakmıyor, biraz yoruluyor ama bizi de mutlu ediyor. Yüce Mevlam inşallah onu da mutlu eder. biz de Gökhan Başkanı, Kardeşimizi yalnız bırakmamamız lazım. Bir daha söylüyorum; Düzceli bir kardeşiniz olarak, Düzceli bir iş adamı olarak, Düzce'nin bir ferdi olarak birçok ağabeyi var, Düzce'de yaşayıp Düzce'de kazanan, bizden çok kazanan Düzceli iş abilerimiz var, davet ediyorum. Başkanımdan rica ediyorum! Bunları kendisi biliyor. Bizi bir araya getirsin. Düzcesporu'un kalıcı gelirlere ulaşabilmesi için elimizden geleni yapalım Mustafa Bey!”

“Sayın Bakanımızdan Belediyenin kaynaklarının burada kullanılmasını isteyelim”

“Son bir şey söyleyeyim Mustafa Bey; Sayın bakanımız Faruk Bey'den de, arkamızda durmasını, fiziki şartlarımızı iyileştirmesini, Belediyenin imkânlarını buralarda kullanmasını isteyelim” diyen Türkseven, “Ama biz de Düzceli iş adamları olarak elimizi taşın altına koyalım ve bunu sağlayalım. Son olarak; bizi 22 yıl sonra şampiyonluğa ulaştıran Gökhan Başkanıma da bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu Bayrağımızı da Gökhan Başkan devam ettirsin istiyorum” açıklamalarında bulundu.