17 yaşında İspanyol devi Real Madrid’e transfer olan Düzceli Ahmet Deha Sarıahmet Öncü Haber’e özel açıklamalarda bulundu.

Boluspor, Gençlerbirliği, Başakşehir gibi Türkiye’nin önemli takımlarında top koşturan Deha Sarıahmet, bir çok defa da milli takım formasını terletti. İki yıldır Dünya devi Real Madrid’in radarında olan genç futbolcu için sonunda imzalar atıldı.

Türkiye’deki menajeri Şahin Zengin ve İspanya’daki menajeri Shekhovtsov’un  girişimleriyle  Real Madrid ile ön protokol imzalayan Ahmet Deha Sarıahmet, Ağustos ayında İspanya’ya giderek profesyonel  imzayı atacak.

"Düzce’den teklif gelmişti ama hocalarım gitmeme izin vermemişti"

Öncü Haber’e yaptığı özel açıklamada futbola nasıl başladığını anlatan yetenekli futbolcu şunları ifade etti: “Futbola 7 yaşımda Düzce Fenerbahçe Okulu’nda başladım. Fenerbahçe Okulu’nda 3-4 sene oynadıktan sonra Boluspor’dan davet aldım. Buradan bir arkadaşımla Boluspor’a transfer olduk. 5-6 sene Boluspor’da oynadıktan sonra Gençlerbirliği’ne transferim gerçekleşti. 14 yaşımda Boluspor’da oynarken Düzce’den teklif gelmişti ama hocalarım gitmeme izin vermemişti.”

"Beni bir buçuk yıldır takip ediyorlarmış"

Transfer süreci ile ilgili  bilgi veren Deha Sarıahmet şunları söyledi:  “Şahin Zengin Türkiye’deki menajerim görüşmeleri o yaptı. Alejandro Shekhovtsov İspanya’daki menajerim ile birlikte bana gelerek böyle bir teklif olduğunu söylediler. Bizde “tabii ki isteriz” dedik. Beni bir buçuk yıldır takip ediyorlarmış. Türkiye-Ukrayna maçımı ve Gençlerbirliği-Trabzonspor maçımı izlemişler. Ondan sonra bize teklif yaptılar.”

"İnşallah ülkemi ve memleketimi orada en iyi şekilde temsil edeceğim"

Türkiye’yi ve Düzce’yi en iyi şekilde temsil edeceğini belirten Deha Sarıahmet şunları aktardı:   “Şuan çok heyecanlıyım. Birazda düşünceliyim. İngilizcem ve İspanyolcam pek iyi değil. Bu beni biraz zorlayabilir. İster istemez bunun düşüncesi var. İnşallah kısa sürede İngilizcemi ve İspanyolcamı geliştirerek oraya uyum sağlayacağım. İnşallah ülkemi ve memleketimi orada en iyi şekilde temsil edeceğim.”

"Türkiye’de örnek aldığım oyuncu Abdülkadir Ömür"

Türkiye’den  örnek aldığı futbolcunun Trabzonsporlu Abdülkadir Ömür olduğunu söyleyen Sarıahmet şunları belirtti: “Türkiye’de örnek aldığım oyuncu Abdülkadir Ömür. Hem karakteri hem de oyunculuğunu örnek alıyorum. Bende onun gibi kanat oyuncusuyum. İnşallah onun seviyesine çıkabilirim. Avrupa’dan ise Neymar’ı örnek alıyorum. Tarzını çok beğeniyorum. Bir gün onunla karşılıklı oynamak isterim.”