Düzcespor forması giymiş eski futbolcular ve teknik adamlar, futbolda son durumu Öncü Haber’e değerlendirdi. Önemli futbol isimleri, futbolun kurtuluşu ve istikrarlı yönetim için reçetelerini sıraladı.

“TFF BAŞKANI FUTBOLUN İÇİNDEN GELMELİ”

Düzcespor’da büyük hizmetler veren şu anda teknik adamlık kimliğiyle yoluna devam eden Alaattin Çiçek, kulüplerin satış yoluyla el değiştirilmesinin yasaklanması gerektiğini belirtirken kulüplerin özel değil bir şehre ya da ilçeye ait olması gerektiğini belirtti. Futbolun sürdürülebilir bir şekilde devam edebilmesi için “Futbol kulübü yöneticilerinin kendi dönemlerinin muhasebesinden sorumlu olmaları ve hesap vermeli” diyen Çiçek, Türkiye Futbol Federasyonu başkanının ise futboldan anlamayan iş insanları değil Şenol Güneş ve Mustafa Denizli gibi futbolun içinden gelen ve dinamiklerine hakim kişiler olması gerektiğini belirtti.

“ALT YAPIYA ÖNEM VERİLMELİ”

Çiçek, takımlarda teknik istikrarın sağlanması adına teknik adamlara yılda 1 sözleşme hakkı tanımlanması gerektiğini belirtirken, “Bir sezonda kulüpler en fazla 2 teknik adamla çalışmalı. Öz kaynak düzenine ağılık verilmeli.” diyerek alt yapının futbolun geleceği için önemine işaret etti.

“SÜPER LİG DIŞINDA YABANCI OYUNCU YASAKLANMALI”

TFF Süper Lig dışında yabancı oyuncuların kulüplerde oynamasının yasaklanması gerektiğini kaydeden Çiçek, “Yabancı kısıtlamasının yanında kriter de zorlaştırılmalı. Örneğin 25 yaşından büyük oyuncu ülkesinin A milli takımında oynama zorunluluğu gibi.” dedi.

“FETÖ’DEN HAPSE GİRENLER SAHNELERE GERİ DÖNDÜ”

Bandırmaspor U-19 takımı teknik direktörü Ahmet Uzun ise kulüplerin doğru insanlar tarafından yönetilmesinin çok doğru olacağını söylerken Türk futbolunun bataklığa saplandığını belirtti. FETÖ’nün Türk futbolunu dizayn etmeye yönelik hamlelerinin ardından gelinen noktayı da değerlendiren Uzun, “FETÖ’den hapse girenler, o yapı ile yıllarca görüşenler sahnedeki yerlerini alıp cukkaları paylaşmaya devam ediyor. Bizim jenerasyonumuz bizden büyük düzgün abilerimiz bu sisteme uymadıkları için devre dışı kaldılar. Bizim ne suçumuz var ki tezgâhı organize edenler üretim yapsın” ifadelerini kulandı.

“FUTBOL NANKÖR OYUNDUR”

Düzcespor eski futbolcusu ve takım kaptanı Özcan Mıhcı ise, “Futbolun içinden gelmeyip başarı için her şey mubah diyenlere bunu anlatamayız” dedi. Sakarya teknik adamlarından Bülent Yıldırım ise teknik adamların yalnızlığına dikkat çekerek, “Teknik adamların tek dostu alınan sonuçlardır. Bu ilk değil son da olmayacaktır” ifadelerini kullandı. Ömer Tanyel ise futbolun nankör olduğunu kaydederken, “Başarısızlık varsa bu bilet teknik adama kesilir. Bu doğanın kanunu” cümlelerini kullandı.