Düzceli sporseverlerin gönlüne Basketbol sevgisini aşılayan ve ilk profesyonel heyecanı yaşatan takım olan Düzce Gençlikspor, ekonomik sorunlarını bir türlü aşamadı. Eğer mali kaynak bulunamazsa yönetim ikinci lig hakkını devretmek zorunda kalacak.

 

Öncü televizyonunda yayınlanan Sportmence programına katılan Gençlikspor Başkanı Serkan Tut, konuyu değerlendirirken, kulübün 130 Bin YTL civarında borcu olduğunu,  basketbolcuların alacaklarını ödemek için yöneticilerin bankalardan kendi hesaplarına 100 Bin YTL kredi çektiğini söyledi. Bunun yanı sıra geçen sezondan federasyona ödenecek 10 bin YTL borçları kaldığını belirten Tut, bu sene ikinci lige katılabilmek için federasyona 20 bin YTL ödenmesi gerektiğini ifade etti.

 

Bu ekonomik koşullar altında ikinci lige devam etmelerinin mümkün görünmediğini dile getiren Tut, ikinci lig haklarını satın almak için kendilerine talepte bulunan kuruluşlar olduğunu, bunlardan üç tanesinin oldukça ciddi kuruluşlar olduğunu söyledi.

 

Düzce Gençlikspor İkinci lig hakkını devrederse, deplasmanlı bölgesel ligden yeni baştan başlamak durumunda kalacak. Başkan Tut, büyük bir seyirci desteği ile oynarken bile büyük sıkıntılar çektiklerini belirtirken, Düzcespor’un üçüncü lige çıkması ile spor kaynaklarının futbola akmasını sağlayacağını, basket takımlarının bu aşamada büyük sıkıntı  çekeceğini dile getirdi.

 

Yönetimin ikinci lig hakkını devretmesi durumunda kulübün borçlarını temizleyip kongre kararı almayı düşündüğü dile getiriliyor.