Her yıl 23- 30 Eylül tarihleri arasında tüm Türkiye’de kutlanan Avrupa Spor Haftası açılış programı Düzce’de gerçekleşti. 18 Temmuz Spor Salonunda gerçekleşen Avrupa Spor Haftası açılış programına; Düzce Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı, antrenörler, sporcular ve sporcuların aileleri katıldı.

GÖSTERİLER İLE BAŞLADI

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  Daha sonra, sporcuların gösteriyle devam eden programda, ilk olarak jimnastikçiler mindere çıktı. Genç jimnastikçilerin gösterileri beğeniyle izlendi ve alkışlandı.  Programda daha sonra güreşçilerin gösterisi vardı. Genç güreşçiler antrenörlerinin gözetiminde yaptığı hareketlerde tüm becerilerini sergilediler.   Muay-thai dalındaki gösterilerde ise sporcular, önce Antrenörleri İbrahim Şakuç’unda katıldığı birer gösteri sergilediler, daha sonra da kendi aralarında birer gösteri yaparak izleyenlerin beğenisini kazandılar.

“AVRUPA SPOR HAFTASI HER YIL GELENEKSEL OLARAK YAPILMAKTADIR”

Açılış programında bir konuşma yapan Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı, Avrupa Spor Haftası, Avrupa Birliğiyle ile birlikte tüm dünyada geleneksel olarak her yıl, 23-30 Eylül tarihleri arasında her yıl geleneksel olarak düzenlenen, çok sayıda farklı spor aktiviteleriyle her yaştan ve statüden bireyi bir araya getirerek, hareket bilincini ve sağlıklı yaşam kültürünü arttıran, toplumda hareketlilik bilinci ile spora teşvik edici çeşitli sportif faaliyetlerle kutlanan önemli bir projedir." dedi.

YAZICI: PROJELER 83 MİLYONUN TAMAMI İÇİN

İl Müdürü Yazıcı, “Avrupa Spor Haftası Etkinlikleri kapsamında, Türkiye’de yaş, cinsiyet ve etnik köken gözetmeksizin 83 milyon ülke nüfusunun tamamının spor ve fiziksel aktivite ile bu projenin bir parçası olması hedeflenmiştir. Ayrıca, 81 ilimizde ortak sosyal medya kampanyaları düzenlenerek, illerimizde spor ve sağlıklı yaşam konularında farkındalık oluşturmakla birlikte, ülkemizin spor, sağlık ve kültür turizmine katkı sunacak şekilde organize edilmektedir.” dedi.

Avrupa Spor Haftası açılış programının ilk günkü bölümü, tüm sporcuların, antrenörlerin,  Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş ve İl Müdürü İsa Yazıcı’yla birlikte hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından, toplu halde sportif gösteri yapılmasıyla son buldu.

HABER: Harun Can ŞERBETÇİ