Muhteşem bir sezonun sonuna yaklaşan Düzcespor için şampiyonluk maçı… 3. Lig 2. Grup’ta en yakın rakibi Iğdırspor’un 3 puan önünde liderliğini sürdüren 72 puanlı Düzcespor, 37. hafta maçında, ilk maçta 1-0 yendiği ve 38 puanla 13. sırada Yomraspor deplasmanında boy gösterecek. 1 Mayıs Pazar günü oynanacak maç saat 15.00’te Of Stadyumu’nda başlayacak.

3 puan şampiyonluk demek

Bu sezon iç sahadaki maçlarda sel olup 18 Temmuz Stadyumu’na akan tüm Düzceliler’in kalbi Trabzon’da atacak. Düzcespor, 3 puan alması halinde şampiyonluğu son haftaya bırakmadan fişi çekecek ve 2. Lig biletini erkenden cebine koyacak.

Eksik yok

Geçen hafta Kalecikspor’u Düzce’de 4-0 yendiği maçın ardından büyük bir moralle Yomraspor maçının hazırlıklarına başlayan kırmızı lacivertliler başarılı teknik adam Yavuz İncedal ve teknik heyet nezaretindeki hazırlığın ardından 29 Nisan Cuma günü uçakla Trabzon’a giderek maç saatini beklemeye başladı. Düzcespor kafilesinde cezalı veya sakat futbolcu bulunmuyor. Önemli maçı Şanlıurfa Bölgesi klasman hakemi Erhan Kutlu yönetecek. 

Yomraspor, Düzcespor’u hiç yenemedi

3.Lig 2. Grup’ta şampiyonluğa koşan lider Düzcespor, istatistikleriyle dev kulüplere bile parmak ısırtırken önemli maçta favori de kırmızı lacivertliler… Düzcespor, şimdiye kadar Yomraspor ile oynadığı hiçbir maçı kaybetmedi. İki takım arasındaki 3 maçı Düzcespor kazanırken diğer 3 maç ise berabere sonuçlandı.

Şampiyonluk coşkusu Çarşamba maçında yaşanacak

Düzcespor, Yomra deplasmanından bir puanla veya puansız dönmesi durumunda şampiyonluk düğümü 7 Mayıs Cumartesi günü Düzce 18Temmuz Stadyumu’nda oynanacak Düzcespor-Çarşambaspor maçında çözülecek. Kırmızı lacivert bürünecek olan şehir şampiyonluk coşkusunu hep birden yaşayacak.

Rakipler kendi sahasında

Şampiyonluk için fırsat kollayan ikinci sıradaki Iğdırspor ise 37. haftada 28 puanla lig sonuncusu olan Hacettepe ile kendi sahasında oynayacak.  Kırmızı lacivertli takımı 4 puanla geriden takip eden ve 3. sırada yer alan İskenderunspor ise kendi sahasında 40 puanla 12. sırada yer alan Şile Yıldızspor ile karşılaşacak. 

Play off iddiasındakiler hareketli

Bu grupta play off iddiasını sürdüren ve 68 puanla 4. sırada yer alan 52 Orduspor ise 34 puanla 17. sırada yer alan Darıca Gençlerbirliği ile kendi sahasında oynayacak. Bu grubun diğer play off iddiasında bulunan Alanya Kestelspor ise haftayı bay geçiriyor.  Düzcespor’un son hafta kendi sahasında oynayacağı, 31 puanla 18. Sırada yer alan Çarşambaspor ise 38 puanla 15. sırada yer alan Malatya Yeşilyurtspor ile kendi sahsında karşılaşacak.

HABER: Harun Can ŞERBETÇİ