Sıklaştırılmış Bölgesel Amatör Lig play- off finalinde son 2 dakikada yaşadığı şansızlıkla, şampiyonluğu Hendekspor’a kaptıran Çilimli Belediyespor, yeniden anlaşma sağladığı başarılı teknik adam Nedim Akbulut nezaretinde, yeni transferleriyle takviye ettiği kadrosuyla 2021- 2022 futbol sezonun hazırlıklarına başladı.  Yeşil- beyazlı takımın Çilimli Şehir Stadı’nda sezonun ilk çalışması öncesi dualarla kurban kesildi. Açılış törenine, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, Kulüp Başkanı Yılmaz Yıldız, Başkan Vekili Eyüp Kumaş ile yönetim kurulu üyeleriyle meclis üyeleri katıldı.

“KÜÇÜK BÜTÇELER İLE DE BAŞARIRIZ”

Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz,  yeni sezon çalışması için yapılan tören sonrasında Öncü mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu. Muhsin Yavuz açıklamasında, ”Yeni bir sezon başlıyor, yeni sezonun hazırlıkları da başladı. İnşallah kaldığımız yerden devam etmek için tüm Çilimli halkı olarak destekçileriyiz. Bugün idmanlara başladı takımımız. Allah’ın izniyle başaracağımıza inanıyoruz. Biz tabii ki küçük bütçelerle büyük işler başarmak istiyoruz. Ben bu sene bunu başaracağımıza canı gönülden inanıyorum.” dedi.

“ŞİMDİ TEK YÜREK OLMA ZAMANI”

Başkan Yavuz, Çilmli Belediyespor’a destek çağrısı yaparken, “Aynı zamanda burada şunu da ifade etmek istiyorum. Bizim bölgemizdeki iş adamları olsun esnaflarımızla olsun Çilimli de olan dışarda içerde kim varsa Düzcespor’un da desteklerini bekliyorum,  olacak inşallah. O yüzden tek yürek olma zamanı, birlik olma zamanı. Bunu bugün itibariyle başlatmış bulunmaktayız. İnşallah tekrar ilçemize Düzce’mize memleketimize hayırlı olur. Kazasız belasız sonunda şampiyonluk olan bir sezonun temennisini Cenabı Hak’tan diliyorum.” diye konuştu.

 “GÜZEL BİR KADRO OLUŞTURACAĞIZ”

Çilimli Belediyespor Teknik Sorumlusu Nedim Akbulut ise açılış törenin ardından Öncü mikrofonlarına yeni sezon için değerlendirmelerde bulunarak, “Ligin başlama tarihi tam olarak belli olmamakla birlikte tabii biz bunu ekimin sonu olarak düşünüyoruz. Bir antrenman programı düzenleyip tarihimizi de ona göre belirledik. Bunları yaparken de geçtiğimiz sezonlarda takip ettiğimiz futbolcularla görüşerek bazı futbolcuları bünyemize kattık. Geçtiğimiz senelerde belirlediğimiz futbolcularımızda var aralarında. Futbolcularımızı bir şekilde dâhil ettik kulübümüze. Eski iskeletimizin çoğunu tuttuk. Çok başarı gösterince bazı futbolcularımızın isteyeni çok oldu, ama çoğu arada çok bir fark olmadığı için kalmayı tercih ettiler. Çok çok yüksek fiyatlar alıp bizde kalan futbolcularımız da var. Bizim buradaki ortamımızı görünce gitmek istemediler” dedi.  

“KULÜBÜMÜZE YAKIŞAN İSİMLER ARIYORUZ”

Takımda bir iki mevki de eksik olduğunu vurgulayan Akbulut, “İleri kısımda, kanat bölgelerinde eksik var.  Onu da ince eleyip sık dokuyoruz. Takımımıza, kulübümüze yakışan isimler arıyoruz. Tabii bütçemize uygun isimler seçiyoruz. Futbolcu çok ama bütçemizi de aşmamak lazım. Özellikle limitler belirledik, futbolcuların arasında çok büyük farklar olsun istemiyoruz.” İfadelerinde bulundu. 

“KADRORUMUZA GENÇ FUTBOLCULARI DÂHİL ETTİK”

Tecrübeli teknik adam Nedim Akbulut daha sonra açıklamasına şöyle devam etti: “Takımımıza  Genç futbolcular dahil ettik, alt yapıdan da futbolcularımız var. Gençlerle tecrübeli futbolcuları harmanlayıp sezona iyi bir ekiple girmeyi düşünüyoruz. Bu ekip geçen sene taçlandıramadığı olayı bu sene yapmak istiyor. Tabii ki rakiplerimiz daha belli değil ama takip ediyoruz. Çok iyi bütçelerle çok iyi transferler yapıyorlar. Biz çok daha ayrıntılı bir takım kurmaya çalışıyoruz. Bütçelerimiz çok yüksek değil ama ayrıntılı bir takım kuruyoruz. Eksiklerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Geçen seneki gibi bir deneyimimiz var. Biliyorsunuz finale kadar geldik finalde de iki dakikayla kaçırdık ama o ekibinde % 70 duruyor. Üzerine de dışarıdan aldığımı futbolcularla da inşallah sezona damga vurmayı düşünüyoruz. Buradan Belediye Başkanımız Sayın Muhsin Yavuza ve Kulüp Başkanımız Yılmaz Bey’e, Eyüp Kumaşoğlu, Yahya Tosun ve öbür yönetim kurulu üyelerinin destekleriyle bu takımı kurduk. Eksiklerimiz var daha önümüzde vaktimizde var eksiklerimizi tamamlayacağız.”

“KADROMUZ GENİŞLİYECEK”

An itibariyle 20 kişilik bir kadro kurduklarını kaydeden Akbulut, “Şu anda kadromuz 20 kişilik bir kadromuz var. Bir futbolcumuzun tedavi süreci vardı o da bugün katılacak sayımız 21 olacak onunla. Alt yapıdan iki üç tane futbolcu gelecek. Bir iki futbolcuda dışarıdan aldığımız zaman 25-26 futbolcuyla lige giriş yapacağız.” dedi.

“HEDEFİMİZ 3. LİG”

Çilimli Belediyespor Kulüp Başkanı Yılmaz Yıldız ise, “Çalışmalara başladık hayırlısıyla, kurbanımızı da kestik. Hayırlısıyla, kazasız belasız bir sezon geçireceğiz inşallah. Geçen sene final oynamamız büyük bir beklenti haline geldi. Bunu da Çilimli halkına, Düzce’ye yakışır bir halde temsil edeceğiz. Hedefimiz, kazasız, belasız bir şekilde üçüncü lige çıkmak olacak.” dedi.    

HABER: Harun Can ŞERBETÇİ