Pazar günü deplasmanda oynadığı maçta Elazığ Karakoçan’a 4 golle mağlup olan 3. Lig 2. Grup lideri Düzcespor, şampiyonluk yolunda tarihinin en önemli maçlarından birini oynayacak. 67 puanlı kırmızı lacivertliler, 34. hafta karşılaşmasında Düzce 18 Temmuz Stadyumu’nda, kendisini 6 puan geriden takip eden en yakın rakibi İskenderunspor’u ağırlayacak.  Saatler 15.00’i gösterdiğinde tüm Düzceliler’in kalbi 18 Temmuz Stadyumu’nda atacak.


Moral bozulsa da sıkı çalıştılar
Pazar günü yaşananlar moralleri bozsa da kırmızı lacivertliler Düzce’ye döner dönmez bu maça hazırlanmaya başladı. Düzcespor, Teknik Direktöre Yavuz İncedal ve yardımcıları nezaretinde, Şıralık’taki tesislerde sıkı bir kamp dönemi geçirdi. Hem teknik hem de güç anlamında oyuncular İskenderun maçına odaklandı. 


Hedef farkı çıkarmak
Sezonun bitiminde taraftarına 2. Lig ve şampiyonluk sevinci yaşatmak isteyen Düzcespor’da hedef bitime 5 hafta kala rakibiyle puan farkını yeniden 9’a çıkarmak ve amacına bir adım daha yaklaşmak. Bu maça Düzcespor, geçen hasta kırmızı kart gören Semih Üstün’den yoksun çıkacak. Sakatlığı devam eden Rıdvan’ın durumu ise maç saatinde belli olacak. Düzcespor-İskendurunspor maçını ise Ankara bölgesinden klasman hakemi Burak Olcar yönetecek.

İstatistikler Düzcespor diyor
Önemli maç öncesi istatistikler de Düzcespor’u işaret ediyor. Bu sezon seyircisinin önünde oynadığı hiçbir maçı kaybetmeyen tek profesyonel takım olan Düzcespor, 14 maçtan da 3 puanla ayrıldı. İskenderun’da ilk yarıda oynana maçta ise İskenderun ekibi 3-1’le gülen taraf olmuştu. Öte yandan iki takımın şimdiye kadar yaptığı 7 maçın 3’ünü Düzcespor kazandı. Hatay temsilcisi 2 maçta gülerken 2 maç da berabere bitti.  


18 Temmuz, yine dolup taşacak
Bu sezon her zaman olduğu gibi Koca Çınar’ı yalnız bırakmayarak desteğini esirgemeyen kırmızı laciverte gönül veren taraftarlar maç öncesi biletlere yoğun ilgi gösterdi. Şampiyonluk şarkılarını söylemek isteyen taraftarlar 90 dakika boyunca 18 Temmuz’da takımını destekleyecek. 


İncedal: ‘Hep beraber şampiyonluğu kazanacağız’ 
Düzcespor’un deneyimli teknik direktörü Yavuz İncedal, Öncü Spor Servisi’ne yaptığı özel açıklamada, İskenderunspor maçına hafta başından beri her maç gibi iyi hazırlandıklarını, futbolcularına güvendiğini ve rakiplerini yenecek güçte olduklarını söyleyerek, “Bu maçta da her maçta olduğu gibi taraftarın tribün desteğinin süreceğine inanıyor, bekliyoruz. Hep beraber ligin sonunda şampiyonluğa ulaşacağız. Biz inandık, taraftar inandı, yönetim inandı. Düzce’ye şampiyonluğu hep beraber kazandıracağız.” dedi. 
Iğdırspor da Beyoğlu deplasmanında
Artık 3. Lig 2. Grup’ta 2021-2022 sezonunun sonuna yaklaşırken 34. haftadaki tüm maçlar çarşamba günü oynanacak. 14.00’te başlayacak olan Kuşadasıspor ile Siirt İl Özel İdarespor karşılaşması dışındaki tüm maçlar 15.00’te başlayacak. Ligde ilk iki sıranın mücadelesine sahne olacak haftada Düzcespor’un 7 puan gerisinde üçüncü sırada yer alan Iğdırspor da puan tablosunun 12. sırasında yer alan Beyoğlu Yeni Çarşı takımıyla deplasmanda oynayacak. 
Bu grupta play off iddiası bulunan 53. puanla 4. sırada yer alan 52 Orduspor ise 31 puanla 17. sırada yer alan Malatya Yeşilyurtspor ile karşılaşacak. Play off grubunun bir diğer adayı, 52 puanla 5. Sırada yer alan 68 Aksarayspor ise 45 puanla 7. Sırada yer alan Alanya Kestelspor ile kendi sahasında puan mücadelesi verecek.
HABER: Harun Can ŞERBETÇİ