Öncü Televizyonun sunduğu sportmence programına sporcu sağlığı konusunda Bir çok profesyonel takımlarda çalışan sporcu sağlığı uzmanı  Ayhan Kahveci katıldı.Kahveci Sentetik sahaların çim sahaya  oranla bakıldığında zararlarının büyük olduğunu ve çim sahaların bakımı zor olduğundan sentetik sahalara dönüş olduğunu söyledi.
Kahveci,Sentetik sahalarda oynanan müsabakalar için ısınmanın çok iyi olmasın gerektiğini bu ısınmanın iyi olmadığı ve adale soğuduğu zaman sakatlıkların çok olduğunu ifade etti.
Ayhan Kahveci Sentetik sahalar ve çim sahalar arasındaki hijyenik bakımındanda çok büyük farkların olduğunu sentetik sahaların hijyenik olmadığını 15 günde bu sentetik sahaların dezenfekte yapılması gerektiğini yapılmadığında ise oyuncuların sentetik sahadan alacağı mikroplarla hasta olabileceğini söyledi.
Çim sahada böyle bir olayın olmadığını belirterek toprak bütün oyuncuların terlerinin tükürüklerinin, ve kanlarının toprağa karışacağından dolayı çim sahalarda çok daha az mikrop vardır dedi. Ayhan Kahveci sentetik sahalarda çok müsabaka oynandığından sakatlıklarında çok olması sentetik sahaya çıkmadan önce belli yerlerine dirseklere,dizlere kalçalara vazelin sürüp suni çimde sporcunun kayması ve düşmesi sonucunda sakatlıkların azamiye düşecektir diye söyledi.
Kahveci Amatör ve profesyonel takımlar arasında büyük farklar olduğunu belirterek Amatörde oynayan oyuncuların kahveden,İşten,Fabrikadan gelerek spor yapan kişiler olduğunu profesyonellerin ise kendi vücuduna ne kadar bakarsa o kadar iyi olacağını bilen kişiler olduğunu ifade etti.
Bunlar arasında kendine bakmayan sporcular sporculuk hayatı kısa sürmektedirler.Nurettin Zafer stadının soyunma önündeki, betonun sporcular için ne zararı var sorusu üzerine tabiki çok büyük zararı var bizler süni çimin zararı olduğunu söylerken betonda ısınmanın daha büyük zararları olduğunu bilmemiz gerekir diye söyledi.Kahveci buranın toprak olması sporcular adına daha iyi olur çünkü sentetik sahalarda oynadıktan sonra sporcularda elektirik yüklü olacağından oyuncular müsabaka sonucunda çıplak ayakla o toprağa bastığınızda elektiriğin tekrar toprağa geri verileceğini ifade etti.
Ayhan Kahveci eskiden sakatlıklarda örneğin çarpraz bağların kopması 5-6 saat sürerken şimdi  1 saat 15 dakikada amaliyatların bittiğini dile getirdi.
Bu amaliyatları yapabilen Düzcede çok iyi Doktorlarında olduğunuda belirtti.Müsabakan önce sporcunun ne kadar saat varken ne yemeli sorusu üzerine Kahveci Çorba,ızgara veya Göğüs eti yanına makarna olabilir diye söyledi.