Kulpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil yapılan toplantıdan sonra açıklamalarda bulundu. Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, kulüplerin en önemli gelirlerinden birinin de yayın gelirleri olduğunu vurgulayarak, "Bizim yayıncı kuruluşla yaptığımız 5 yıllık bir anlaşma var. Buradan gelecek ödemeler futbol kulüpleri için çok önemli. Özellikle pandemi koşulunda bunun önemi çok daha fazla artıyor. Yayıncı kuruluşla olan anlaşmanın uzun yıllar devam etmesini çok istiyoruz. Bu sene henüz bir anlaşmaya varılamadı. Bu anlaşmanın en kısa zamanda yapılmasının arzu ediyoruz. Artık kulüplerin bu konuda maddi olarak dayanma gücü de gün geçtikçe azalıyor. Bu konuyuyu da federasyonumuzla paylaşacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıda Spor Yasası konusunu da görüştüklerini aktaran Sepil, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Spor Yasası yıllardır beklenilen bir çalışma. Bundan 1 ay kadar önce Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız bu konuda yapılan çalışmayı, kulüpler ve federasyonla paylaştı. Bu konuda kulüpler ayrı ayrı çalışma yaptı. Bu yasanın çıkmasını tüm kulüpler destekliyor. Bu, Türk sporu için önemli bir adım olacak. Yasanın içeriğindeki birçok konunun biz kulüplerin görüşü alınarak yapılması çok önemli. Zaten Gençlik ve Spor Bakanlığı da bizden bunu bekliyor. Konuyla da ilgili komisyon oluşturulmasına karar verdik."

Sepil, futboldaki güncel konulara da değindiklerini anlatarak, "Bazen, bazı konularda kararların alınması son dakikaya kalıyor. Özellikle geçen sene kulüp lisans limitleri ve yabancı oyuncu sayısı konuları son dakikalarda tartışıldı. Bu konularda federasyon ile olan görüşmeleri şimdiden başlatıp, konuların aceleye getirilmemesi durumunu kendi aramızda tartıştık. Bütün bu konuları tartışabilmek için ve şu an bulunduğumuz ekonomik koşulları anlatabilmek için federasyondan toplantı talep edeceğiz. Ayrıca şu anki futbol ekonomisinin zorluğu konusunu izah edebilmek için ilgili mercilerin yanına gitme kararı aldık." ifadelerini kullandı.