3. Lig 2. Grup’taki temsilcimiz Düzcespor, 10. hafta maçında Antalya  Kestelspor’u ilk yarının 22. dakikasında 1-0 öne geçtiği maçın 37. dakikasında defansın hatasıyla bu skoru koruyamadı.  37. Dakikada kalesinde beraberlik golünü gördü.  Düzce 18 Temmuz Stadyumu’nda saat 14.00'te başlayan ve maçın ilk yarısı 1-1 berabere sona erdiği ve büyük çekişme içinde geçen maçta Düzcespor 62. dakikada Dede Çelik'in 2. sarıdan gördüğü kırmızı kartla 10 kişi kaldı. Kırmızı lacivertliler maçı 80 dakikada bulduğu penaltı golüyle 3-2 kazanmayı bilerek grupta liderlik koltuğuna oturdu.

DÜZCESPOR’U TARAFTAR YALNIZ BIRAKMADI

Düzcespor’u, 3 puan çıkarması halinde liderlik koltuğuna oturacağı maçta taraftarı yalnız bırakmadı. Diğer maçlara nazaran yüksek sayıdaki taraftarlar tribünlerdeki yerini aldı. Kırmızı-lacivertliler sahaya Ersin Aydın, Onur Şirin, Dede Çelik, Erçin Ilgaz, Hazar Can Gençtürk, Erdi Kasapoğlu, Osman Boz, Oğuzhan Erdoğan, Samet Eker, Nevzat Bilen, Murat Gürbüzerol ilk 11’iyle çıktı. Düzcespor, rakibi Kestelspor karşında oyuna hızlı başladı. 12. Dakikada Kapalı tribün tarafından kaptan Nevzat topu yerden ortaladı. Murat Gürbüzerol topa dokunamadı ve kale direğinin dibinden auta gitti.

22. DAKİKADA GELEN GOL SEVİNDİRDİ, BERABERLİK GOLÜYSE ÜZDÜ

22. dakikada Düzcespor’un baskısı galibiyet golünü getirdi. Bu dakikada Samet Eker, Murat Gürbüzerol’un ortasında topla buluştu. Sert bir şut çeken Samet Eker topu rakip ağlarla buluşturunca Düzcespor 1-0 öne geçti. Düzcespor, 34. dakikada bir gol şansından daha oldu. Bu dakikada Oğuzhan Erdoğan'ın şutu az farkla üstten auta çıktı. Düzcespor galibiyet golünden sonra skoru 2. yarıya taşımak için defansa çekilince bunu fırsat bilen konuk ekip Antalya Kestelspor, kalemize yüklenmeye başladı. 

Rakip Kestelspor bu ataklardan birinden yararlanarak defansımızın 37. dakikada, zorlukla çeldiği top kornere çıktı. Kornerden gelen topa Murat Şimşek,  kafayla vurarak takımının beraberlik golünü attı. İlk yarıda yine rakip Kestelspor’un atakları vardı. Kalecimiz Ersin sakatlanmasına rağmen kalesinde gole geçit vermedi. İlk yarıda her iki takım karşılıklı attığı gollerle 1-1 sona erdi. 

DÜZCESPOR, İKİNCİ YARIDA TUTUK KALINCA 2. GOLÜ KALESİNDE GÖRDÜ

Düzcespor ikinci yarıya yine tutuk başladı ve kazandığı pozisyonları kullanmayan Düzcespor, orta sahada hâkimiyeti kaybedip defansta da hata yapınca, Kestelspor’un 2. golü geldi. 49. dakikada orta sahada kaptırılan topa defans oyuncuları da seyirci kalınca topla buluşan rakip oyuncu Alp Huy takımının ikinci golünü attı. Bu golden sonra Düzcespor bocalamaya başladı. Defans ve orta saha hakimiyetini kaybeden Düzcespor kalesinde sık sık tehlike yaşamaya başladı. Rakip Kestelspor’un baskısı artınca oyunda sertleşmeye başladı. Böyle bir pozisyonda rakibine sert giren defans oyuncusu Dede Çelik sarı kart gördü.

ERSİN KALEMİZ DE TEHLİKLERE GEÇİT VERMEDİ

Maçın 58. dakikasında da rakip Alanya Kestelspor, oyundaki hakimiyetini sürdürürken kalecimiz Ersin’de sık sık gol tehlikesiyle karşılaşmaya başladı. Düzcespor, gol arayışlarını sürdürmesine rağmen bunlarda başarılı olmadığı dakikalarda orta sahada yaşanan bir pozisyonda, Dede Çelik rakibine sert girdiği gerekçesiyle ikinci sarı kartı gördü ve oyundan atıldı. 62. dakikada yaşanan çift sarı karttan kırmızı karta dönüştüğü maçta, beraberlik aramaya başlasa da Düzcespor'da paslar yerini bulmadı. 

63. dakikada Alanya Kestelspor, Düzcespor kalesine tehlikeli geldi, ancak defans oyuncusu  Hazarcan topu  çizgiden çıkararak rakibe gol izini vermedi.   69. dakikada Düzcespor’da Hazar Can oyundan  çıktı, yerine  Emre Bekir girdi.

ZOR OLDU AMA GOL OLDU

Düzcespor, istediği golü 74. dakikada buldu. Kaptan bu dakikada yine sahneye çıkarak daha önceki gollük pozisyonlarını benzerini sahaya yansıttı. Kaptan Nevzat, maraton tribününü tarafından rakip ceza sahası için adrese teslim bir pas atı. Bu pası iyi değerlendiren Erdi, düzgün bir vuruşla topu rakip  kalenin fileleriyle buluşturdu. Düzcespor böylece Kestelspor karşısında geriye düştüğü maçta 2-2’lik beraberliği yakaladı. Düzcespor 10 kişi olmasına rağmen beraberlik golüyle moral buldu ve galibiyet golü için rakip kaleyi yoklamaya başladı. 74. dakikada Samet Eker oyundan alındı ve defans oyuncusu Recep, takıma dahil oldu.

YİNE SON DAKİKA PENALTI GOLÜYLE HAYATA DÖNDÜK

Düzcespor’u hayata döndüren gol yine penaltıdan geldi. 79. dakikada, Erdi’nin attığı enfes ara pasıyla buluşan, Oğuzhan, rakip cezasına kadar indi. Kestelspor defansı bu pozisyonda Oğuzhan’ı düşürünce hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Atışı kaptan Nevzat kullandı ve takımını 3-2 galibiyete taşıyan golü rakip kaleye gönderdi. Maçta 6 dakika ilaveye gidildi.

Bu dakikalarda, rakip Kestelspor, sık sık kalemize gelerek, gol aramaya başlasa da, oyuna son dakikalarda giren Recep ve bu maçta birçok pozisyonda arkadaşlarının hatalarını kapatarak maçın galibiyetle bitmesinde payı olan kaleci Ersin bunların hiç birine fırsat tanımadılar. Maç 3-2 Düzcespor’un galibiyetiyle bitince 18 Temmuz Stadı’nda yine bayram havası yaşandı. Taraftarlar Düzcespor’u tribünlerin önüne çağırarak kutlama yaptılar, Kırımızı Şimşek taraftar gurubu Kulüp Başkanı Gökhan Kapoğlu’nu da tribünlere davet ederek hep birlikte üçlü çektiler.  

HABER: Harun Can ŞERBETÇİ