Anadolu Gençlik Derneği genel merkezinin organizasyonuyla 30 yıldır geleneksel olarak düzenlenen Fetih ve Gençlik koşusu devam ediyor.
19 Mayıs 2010 Çarşamba günü Samsun'dan strat alan atletler Amasya, Çorum, Kırıkkale. Ankara ve Bolu'dan sonra ilimizdende geçtiler.
Geçtikleri her ildeki Anadolu Gençlik Derneği üyelerinide katılımıyla yapılmakta olan koşu, Eski Bolu Caddesi ve İstanbul Caddesi'nden geçerek Anıtpark'ta son buldu. Anıtpark'ta toplanan Anadolu Gençlik Derneği yöneticileri ile Saddet Partisi il ve merkez ilçe başkanları ve vatandaşlar tarafından karşılan koşucular, “Sevdamız Türkiye” sloganları attılar. Dernek Başkanı Emrullah Akgün burada yaptığı açıklamada, “Tarih, ibret alınması gereken büyük hadiselerle doludur. Bu hadiselerin insanlar üzerinde meydana getirmiş olduğu tesirler onların ufuklarının açılmasına ve geleceğe büyük yatırımlar yapmalarına vesile olmuştur. Bu büyük olayın iki tanesi Mayıs ayının içerisende yaşanmıştır. Altın harflerle geçmişimize kazınan hadisenin ilk Tatih Sultan Mehmet Han'ın, Peygamberimizin sözlerine mahzar olup gerçekleşterdiği İstanbul'un Fethi, diğeri ise Mustafa Kemal Atatürk'ün Anadolu'nun düşman işgalinden kurtulması için Samsun'a ayak basmasıdır” dedi.

Haber; H. KAYA