Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 2-8 Ekim tarihleri arasında Japonya’da düzenlenecek ve Rafting Türk Milli Takımının da katılacağı Dünya Rafting Şampiyonası’na hazırlanmak üzere Düzce’ye gelen Rafting Milli Takımının Düzce Belediyesi’ne gerçekleştirdiği ziyarette sporcuları makamında ağırladı.



Ziyarette Gençlik Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Milli Takım Antrenörü Savaş İzmirli ve sporcular tarafından gerçekleştirilen ziyarette Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’e yardımcısı Kadir Badur ve Belediye Meclisi Başkan Vekili Gönül Asuk da yer aldı.

Hazırlık kampı sürecinde Düzce’ye gelen sporcular, Melen Çayı’nda Nehir antrenmanlarına başladığını belirtti.


Melen Suyu kış aylarında daha keyifli
Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette raftingin önemli bir spor dalı olduğunu belirten Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş Melen Çayı’nın rafting sporuna katkısını ifade etti.

Suyun bol olduğu kış aylarında raftingin keyifle yapıldığını ifade eden Keleş, “Yaklaşık 17-18 sene önce ben İstanbul Belediyesi’nde çalışırken buraya bir grup arkadaşla geldik rafting yaptık. O zaman kimse Melen Çayı’nda kimse rafting bilmiyor. Millet ‘bize önce deli mi bunlar?’ diye bakmıştı. Burada raftingin yoğun yapıldığı zamanlarda, özellikle cumartesi-pazar günleri rafting botlarından Melen Suyu’nu göremiyorsunuz.” dedi.

Cennet ülkemizin tanıtıma ihtiyacı var
Milli Takım Antrenörü Savaş İzmirli
ise tanıtımın önemini vurgulayarak düşüncelerini dile getirdi:

“Bu ülke hepimizin, tanıtıma hepimizin ihtiyacı var. Çünkü Avrupa’ya baktığımız zaman o basit suları tanıtarak ne kadar ekonomik potansiyel yarattıklarını görüyoruz. Oysa cennet ülkemizin her köşesinde rafting ve spordan elde edilecek gelir var. Bunun tanıtımında basınımızın yardımları büyük çok teşekkür ediyorum.”



Ziyaret karşılıklı hediye takdiminin ardından sona erdi.

Haber:Ö.YILMAZ