Müsabakaya iki takımda yüksek tempoda oynadı. İlk yarıda iki takımda fazla pozisyon üretemedi. 28.dakikada Düzce Modern Eğitimcilerspor attığı gol ile 1-0 öne geçti. 32.dakikada Düzce Gençlerbirliği kullandığı ölü topta sonuç çıkmadı.42.dakikada Düzce Gençlerbirliği kullandığı korneri Düzce Modern Eğitimcilerspor  savunması uzaklaştırdı. İlk yarıda başka gol olmayınca Düzce Modern Eğitimcilerspor devreyi 1-0 önde kapattı.

İkinci yarıya Düzce Gençlerbirliği takımı savunmasını öne çıkartarak rakip sahaya oyunu yıktı.52.dakikada Düzce Gençlerbirliği altı pas içinde yüzde yüz golü kaçırdı.57.dakikada Düzce Gençlerbirliği oyuncusu  kaleci ile karşı karşıya kalmasına rağmen Düzce Modern Eğitimcilerspor kalecisi  gole imkan vermedi.62.dakikada Düzce Gençlerbirliği ceza sahası içinde bulduğu pozisyonu gole çeviremedi.

Düzce Gençlerbirliği takımı ikinci yarıda kaçırdığı goller sonucunda saç baş yoldururken, bir türlü aradığı golü bulamadı. Maçın 88.dakikasında Düzce Gençlerbirliği bir oyuncusu maçın hakemi Ahmet Şahin tarafından oyun dışı kaldı. Müsabakayı 5 dakika içerisinde de gol olmayınca maçı Düzce Modern Eğitimcilerspor 1-0 kazanıp 1. Amatöre çıktı. Bu sonuç ile Düzce Modern Eğitimcilerspor ilk ikiyi garantilediğinden 2016-2017 sezonunda 1.amatörde mücadele edecek. Düzce Gençlerbirliği yaptığı mücadele ve oynadığı oyun mükemmel olmasına rağmen bunu sonuca yansıtamadığı için şampiyonluk yarışından yara aldı. Her iki takımından taraftarlarının ve spor adamlarının seyrettiği müsabaka taktir toplarken, son yılların en iyi müsabakası olarak gösterildi. Müsabakayı yöneten Ahmet Şahin spor adamları tarafından tam not aldı.