Skandal karara imza atan TFF Vanspor’un itirazını kabul etmezken pandemi dolayısı ile Düzcespor’u kupa maçında hükmen mağlubiyet kararı verdi. Türkiye futbol federasyonu ligin ikinci yarsında pandemi nedeni ile maçlar ertelenmeyeceği takımların 3-0 hükme mağlubiyet alacağı söylenirken yine TFF oyuncu değişikliği kararının devre arası hariç 3 derken bazı takımların yanlışlıkla 4 değişiklik yapmasına karşı hiçbir karar alamazken bunun nedeni araştırılıyor.

Kırşehir Belediyespor, Vanspor maçında ev sahibi takım 23, 59, 75 ve 83. Dakikalarda oyunu durdurarak kural ihlali yapmıştı.

'OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ KURALI' İLE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER İSE ŞÖYLE:

*Her takıma 5 oyuncu değiştirme hakkı verilmiştir.

*Maçın sürekli durmasına engel olmak için, her takımın oyuncu değişikliği için oyunu 3 kez durdurma hakkı vardır. Değişiklikler, devre arasında da yapılabilir.

*Eğer her iki takım aynı anda değişiklik yaparsa, iki takım da 3 değişiklik yapmak için oyunu durdurma hakkından 1'i kullanılmış sayılacaktır.

*Kullanılmayan değişiklikler ve değişiklik yapma hakları, maçın uzaması halinde uzatma devrelerinde kullanılabilecektir.

*Eğer, ilgili lig veya turnuvada uzatma devrelerinde ekstra 1 değişiklik hakkı veriliyorsa, bu hak da aynı şekilde devam edecek ve takımlara 1 değişiklik için oyun durdurma hakkı verilecektir denilmesine karşı TFF Kendi koyduğu kuralını çiğnemiş oldu.